”Unt de mere” ideal pentru mic dejun sau prăjituri

( 0 out of 5 )
Loading...
  • 1,5 kg Yield
  • 10 mPrep Time
  • 2:0 hCook Time
  • 2:10 hReady In
Print Recipe

“Unt de mere”, ideal pentru mic dejun sau prăjituri 

Tradus cuvânt cu cuvânt ar însemna unt de mere sau cel puțin asta ar fi cea mai corectă traducere din punctele vedere gramatical. 

Nu există nici o urmă de unt în acest unt de mere, numele de unt de mere vine de la textura cremoasă și umedă.

Este perfect pentru micul dejun alături de o pâine prăjită și o cană cu ceai, pentru diverse prăjituri sau cu brânzeturi. 

Modul cel mai simplu, de a păstra merele peste iarnă este acest unt de mere. Datorită pectinei pe care o regăsim în coajă untul se leagă și obținem textura cremoasă și netedă.

Gustul este genial, ușor acid datorită sucului de lămâie dar și al condimentelor folosite. 

Cum se face “untul de mere”? 

Ingrediente:

  • 4 kg mere cu pulpa mai tare(eu am folosit mere verzi) 
  • 400 g zahăr tos
  • Sucul de la 4 lămâi 
  • 2 l apă
  • 2-3 linguri scorțișoară măcinată 
  • 1-2 lingurițe cuisoare măcinate

Spălăm și curățăm merele de casa semințelor (cotor) și le taiem cuburi.

Punem toate ingredientele într-o oală la fiert până scad bine, ca atunci când luăm din compoziție să curgă destul de greu din lingură.

Acum că știm că e fiartă suficient, putem să le trecem prin sită sau cu ajutorul unui robot de bucătărie să le mixăm cu tot cu coajă, așa cum am făcut și eu. Nu vă faceți griji, coaja nu se va simți deloc. 

Punem din nou la fiert pentru aproximativ o oră, de această dată la foc mic, atât cât să pâlpâie flacăra acoperit și mai amestecăm din când în când, dar totuși având grijă să nu se prindă de fundul oalei. 

Pentru o consistentă de marmeladă putem fierbe mai mult, însă pentru a obține “untul de mere” o oră ar fi suficient.

Simplu, nu-i așa? Dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună! 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide