Acest tort Rafaello cu cocos și zmeură este atât de delicios și fin, iar Combinația dintre cocos și zmeură este de-a dreptul genială!
Totul a pornit de la vestitele rafaello cu zmeură în ediție limitată, îmi plac foarte mult și am ziscă musai să-l reproduc intr-o prăjitură care să aducă cât se poate de mult cu bomboanele mici și gustoase cu cocos și zmeură. Și iaca că m-am pus pe treabă, iar rezultatul vă spun cu mâna pe inimă ca este genial. De fapt trebuia să îmi dau seama ca doar am făcut și Bounty cu zmeură cu ceva vreme înainte.
ingredientele sunt simple și bănuiesc că orice om le are în cămară cu excepția mascarponelui și probabil a zmeurei.
Este fin, cremos și zmeura vine perfect în completarea cocosului cu aciditatea specifică. Exista totuși și un impediment, acela că toate torturile trebuiesc lăsate câteva ore bune să se îmbine crema cu blaturile. Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar și a modului de preparare care deasemeni nu necesită o îndemânare de cofetar.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Pentru decor:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunile de 35/45 cm cu hârtie de copt.
Punem făina cu cocosul într-un castron și le amestecăm
Punem într-un bol albușurile cu un praf de sare și le batem până lasă valuri pufoase asemeni unei zăpezi proaspete, adăugăm tot zahărul și batem în continuare până se topește.
Adăugăm dulceața în albușul bătut spumă și mai batem până se încorporează.
Cu ajutorul unei spatule de Silicon încorporăm în 3 transe amestecul de făină cu cocos cu mișcări lente de împăturire.
Turnăm compoziția în tavă, o nivelăm și o dăm la cuptor pentru 18-20 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult decât este necesar pentru că va deveni gumos.
Lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt, după care îl scoate pe un grătar să se răcească.
Mod de preparare pentru cremă:
Cum batem frișca:
Smântâna pentru frișcă trebuie neaparat să fie rece, ținută minimum 2 ore la frigider, iar castronul bine spălat și degresat.
Batem frișca până lasă forme ușoare, adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem până se întărește. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, că se va tăia.
Mascarponele trebuie să fie la temperatura camerei. Îl punem într-un castron și cu ajutorul unei spatule îl omogenizăm ușor.
Adăugăm o treime din cantitatea totală și o încorporăm în mascarpone.
Punem compoziția de mascarpone cu frișcă, peste frișca rămasă și mixăm atât cât să se omogenizeze și să aibe consistență. Mare atenție, nu mixați prea mult că se va tăia, frișca din lapte nu este ca cea vegetală și se taie foarte repede.
Asamblare:
Tăiem blatul în 3 părți egale, pe lung sau pe lat după preferințe, eu l-am tăiat pe lat.
Punem o bucata de blat pe un platou, adăugăm o treime din cantitatea totală de cremă, înfigem bine în cremă jumătate din zmeură, iar o bucată de blat, o treime din cremă, restul de zmeură, ultimul blat și cu crema rămasă finisări integral tortul pe toate laturile.
Decorăm cu zmeură, chipsuri de cocos și dăm la rece peste noapte sau cel puțin 4 ore. Cam asta a fost, vă doresc spor la treabă și poftă bună!