Piept de pui fraged cu parmezan, atât de fraged, încât nu ai nevoie decât de o furculiță și o garnitură sau o salată alături.
Într-adevăr această rețetă face ca pieptul de pui, care de cele mai multe ori iese atât de sec, încât nici nu îți vine sa îl mănânci unul de care te vei îndrăgosti iremediabil și cu siguranță va intra în noua ta lista de preparate simple, rapide dar și foarte gustoase.
Și acum nu mă laud singur, spun asta pentru că toți cei care l-au degustat, au spus că nu au mai mâncat un piept de pui atât de moale făcut la cuptor.
Frăgezit în iaurt și cu crusta crocantă de parmezan, este un deliciu pe care vă invit să-l faceți și dumneavoastră acasă și cu siguranță nu vă va părea rău, ba dincontră îl veți recomanda și altora. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 210 grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Într-un bol punem iaurtul, uleiul de măsline, sare, piper și praful de usturoi. Omogenizăm.
Filetăm pieptul de pui în bucăți cu grosimea de 6-7 milimetrii. Îl condimentăm cu sare și piper.
Ungem puiul cu sosul de iaurt și-l lăsăm jumătate de oră la temperatura camerei.
După trecerea timpului, scurgem bine pieptul de pui de sosul de iaurt și îl punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
La iaurtul rămas după scurgere, adăugăm maioneza, jumătate din cantitatea de parmezan răzuită și omogenizăm.
Ungem fileurile de pui cu compoziția de iaurt.
Distribuim uniform cantitatea de parmezan rămasă.
Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 15-18 minute sau până se rumenesc frumos.
Spor la treabă și poftă bună.