Piept de pui fraged cu parmezan

( 4.3 out of 5 )
Loading...
Piept de pui fraged cu parmezan
  • -3-4 pServings+
  • 10 mPrep Time
  • 20 mCook Time
  • 30 mReady In
Print Recipe

Piept de pui fraged cu parmezan

Piept de pui fraged cu parmezan, atât de fraged, încât nu ai nevoie decât de o furculiță și o garnitură sau o salată alături.

Piept de pui fraged cu parmezan

Într-adevăr această rețetă face ca pieptul de pui, care de cele mai multe ori iese atât de sec, încât nici nu îți vine sa îl mănânci unul de care te vei îndrăgosti iremediabil și cu siguranță va intra în noua ta lista de preparate simple, rapide dar și foarte gustoase.

Și acum nu mă laud singur, spun asta pentru că toți cei care l-au degustat, au spus că nu au mai mâncat un piept de pui atât de moale făcut la cuptor.

Frăgezit în iaurt și cu crusta crocantă de parmezan, este un deliciu pe care vă invit să-l faceți și dumneavoastră acasă și cu siguranță nu vă va părea rău, ba dincontră îl veți recomanda și altora. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Piept de pui fraged cu parmezan

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Piept de pui fraged cu parmezan?

Ingrediente:

  • 700 g piept de pui
  • 250 g iaurt grecesc
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 g maioneză sau iaurt grecesc pentru cei care vor mai light
  • 100 g parmezan răzuit
  • 1 linguriță cu vârf de praf de usturoi
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 210 grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Într-un bol punem iaurtul, uleiul de măsline, sare, piper și praful de usturoi. Omogenizăm.

Facem sosul

Filetăm pieptul de pui în bucăți cu grosimea de 6-7 milimetrii. Îl condimentăm cu sare și piper.

Piept de pui fraged cu parmezan

Ungem puiul cu sosul de iaurt și-l lăsăm jumătate de oră la temperatura camerei.

Marinăm puiul

După trecerea timpului, scurgem bine pieptul de pui de sosul de iaurt și îl punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

La iaurtul rămas după scurgere, adăugăm maioneza, jumătate din cantitatea de parmezan răzuită și omogenizăm.

Amestecam parmezanul cu iaurtul și maioneza

Ungem fileurile de pui cu compoziția de iaurt.

Piept de pui fraged cu parmezan

Distribuim uniform cantitatea de parmezan rămasă.

Presaram cașcavalul

Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 15-18 minute sau până se rumenesc frumos.

Piept de pui fraged cu parmezan

Spor la treabă și poftă bună.

Piept de pui fraged cu parmezan

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide