Prăjitura Emily cu căpșuni, cremă de vanilie și bezea italiană cu căpșuni

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Emily cu căpșuni, cremă de vanilie și bezea italiană cu căpșuni
  • -16-20 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitura Emily cu căpșuni, cremă de vanilie și bezea italiană cu căpșuni

De multă vreme ma tot bate la cap Alex să îi fac prăjitura Emily cu căpșuni, e drept într-o variantă mult mai simplă, dar acum chiar îmi pare rău că nu am făcut-o până acum.

Prăjitura Emily cu căpșuni, cremă de vanilie și bezea italiană cu căpșuni

Este atât de ușor de făcut și ingredientele sunt atât de simple și la îndemâna tuturor, iar acum în sezon aș putea spune că sunt chiar ieftine.

Blatul de vanilie ușor fraged și umed, cremă de vanilie fiartă, căpșuni din belșug, totul completat cu o bezea fină de căpșuni cu lămâie.

Inițial prăjitura era doar cu o bezea simplă, dar am zis că e musai să îi aduc un aer mai elegant si o notă mai profundă de căpșuni, așa că am adăugat căpșuni în bezea.

Este atât de fină, de aromată și de de gustoasă încât nu te mai saturi să o mănânci! Este atât de răcoritoare și lejeră încât va fi prăjitura noastră atât timp cât va ține perioada căpșunilor.

Acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Prăjitura Emily cu căpșuni, cremă de vanilie și bezea italiană cu căpșuni

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Prăjitura Emily cu căpșuni, cremă de vanilie și bezea italiană cu căpșuni?

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 150 g făină albă tip 000
  • 140 g zahăr tos
  • 60 ml ulei vegetal cu gust neutru

Ingrediente pentru cremă:

  • 5 gălbenușuri
  • 100 g zahăr tos
  • 60 g făină albă tip 000
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 250 g unt cu minim 80% grăsime
  • 600-700 g căpșuni aromate si bine coapte

Ingrediente pentru bezeaua cu căpșuni:

  • 5 albușuri
  • 300 g zahăr tos
  • 100 ml suc de lămâie
  • 150 g dulceață de căpșuni

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 25/35 cm

Amestecăm gălbenușurile cu uleiul și le dăm deoparte.

Amestecam gălbenușurile

Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă.

Batem albușurile

Adăugăm gălbenușurile și amestecăm ușor.

Adaugam gălbenușurile

Încorporăm și făina cernută în 2 tranșe și amestecăm ușor cu mișcări de jos în sus până se încorporează toată făina.

Acaugam faina treptat

Turnăm compoziția în tavă și dăm la cuptor pentru 15-16 minute sau până trece testul scobitorii.

Turnăm într-o tava

Scoatem tava din cuptor și mai lăsăm blatul încă 2-3 minute în tava în care s-a copt, apoi îl punem pe un grătar, îndepărtăm hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

Coacem blatul

Mod de preparare pentru cremă:

Într-un castron amestecăm gălbenușurile cu făina și 100 de mililitri din cantitatea totală de lapte, amestecând bine pentru a obține o compoziție fină și omogenă.

Frecăm gălbenușurile cu faina și cu laptele

Punem restul de 300 ml de lapte cu zahărul la fiert.

Când începe să clocotească laptele adăugăm treptat compoziția de gălbenușuri și reducem focul. Amestecăm într-una pentru a nu se face cocoloașe. Fierbem 3-4 minute la foc mic. Lăsăm să se răcească până ajunge la temperatura camerei amestecând din când în când să nu se facă pojghiță.

Turnăm în fir subțire compoziția de gălbenușuri

Frecăm untul până se spumează și încorporăm treptat compoziția de gălbenușuri, omogenizăm după fiecare.

Încorporăm treptat câte o lingura de cremă în unt

Turnăm un strat subțire de cremă peste blat. Punem căpșunile tăiate jumătăți cu partea tăiată în jos, presăm ușor.

Ungem blatul cu o parte din cremă

Aranjam căpșunile

Punem si cealaltă parte de cremă peste căpșuni, nivelăm si dăm la rece.

Punem restul de cremă

Mod de preparare pentru bezeaua de căpșuni:

Punem într-un ibric zeama de lămâie, zahărul la foc mic amestecând din când în când și fierbem până se topește zahărul.

Punem bezeaua

Când zahărul este complet topit adăugăm dulceața de căpșuni și mai fierbem 1-2 minute având grijă să nu se caramelizeze.

Fierbem 1-2 minute

Batem albușurile cu un praf de sare până lasă urme ușoare asemeni unei zăpezi moi. Încorporăm treptat compoziția de căpșuni fierbinte și mixăm până se răcește complet.

Turnăm compoziția de căpșuni

Turnăm bezeaua peste cremă si dăm la rece pentru minim 1 oră după care putem tăia și servi.

Turnăm bezeaua

Spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura Emily cu căpșuni, cremă de vanilie și bezea italiană cu căpșuni

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password