Pot spune că sunt efectiv îndrăgostit de acest Burek plăcintă cu brânză și spanac, a fost dragoste la prima vedere, dacă pot spune așa. Și de atunci am făcut-o de ‘n ori și nu cred că vreodată o să mă satur!
Eram în vizită la prietena mea Laura Laurențiu, sa fie prin 2010-2011, nu mai știu exact! Sincer până atunci nu știam de burek, decât ce se comercializa prin oraș, însă nu are nici o legătură cu rețeta pe care aveam să o degust la Laura! Foi fine cu umplutură generoasă de brânză, care efectiv se topesc în gură!
Așa că m-am pus si eu pe studiat rețeta și azi chiar nu mai am nevoie de cântărirea ingredientelor, e suficient să am un pachet de foi de plăcintă, brânză și într-o clipă burekul e în cuptor.
Inspirația burek-ului de azi e din colecția de rețete ale Laurei Laurențiu cu care niciodată nu am dat greș, indiferent că a fost dulce sau sărat și pe care vi le recomand cu toată încrederea!
Azi a venit vremea celui cu banză și spanac, însă cu puține modificări, pe care le puteți face și dumneavoastră în funcție de gustul fiecăruia!
Puteti deasemeni să încercați și burekul cu carne tocată deasemeni o rețetă apreciată și testată de cititori, pe care o găsiți aici sau click pe fotografie.
Sau cel cu brânză sărată, rețetă pe care o găsiți aici sau click pe fotografie.
Eu am folosit 3 tipuri de brânză pentru că efectiv le aveam în frigider dar puteți folosi doar 2 sau chiar un singur fel (telemea, brânză dulce, etc) Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare foarte simplu, deasemeni explicat pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete pentru umplutură:
Ingredinete pentru liezon:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un bol încăpător vom pune brânzeturile, ouăle, smântâna și sarea după gust. Amestecăm și dăm deoparte.
Într-un pachet de foi de plăcintă sunt cel puțin 12 foi, maximum pe care eu l-am găsit a fost de 15, asta depinde de brandul pe care îl folosiți. Important e să le împărțim în 3.
Tapetăm o tavă de cuptor (25/35 cm) cu hârtie de copt pe care o ungem cu unt sau ulei, punem o parte din foile de plăcintă, unse fiecare cu unt între ele, jumătate din compoziția de brânză, iar un strat de foi unde între ele, a doua jumătate de brânză și deasupra foile rămase unse cu unt.
Pentru liezon amestecăm oul cu smântâna și apa minerală în care punem un praf de sare.
Tăiem burekul pătrate de 5/5 cm, cu un cuțit ascuțit până la baza tăvii, după care turnăm liezonul și dăm la cuptor pentru 40-45 de minute sau până se rumenește deasupra.
Lăsăm să se tempereze, după care tăiem și servim. Acum nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!