Această pastă din brânză de năut și nuci caju este alternativa perfectă a pateurilor vegane pe care le găsiți în comerț și pe care o recomand în locul oricărui pateu de acest gen.
Cu ingrediente 100% vegane, fără nici un fel de conservant sau potențiatori de arome, această pastă înlocuiește perfect o gustare sau chiar un sandwich. Se face din câteva ingrediente simple pe care în mod curent le găsim în orice supermarket și mai nou chiar și la buticurile de la colțul blocului. Și după cum observ tot mai multă lume își dorește să mănânce sănătos să se bucure de alimente cât mai puțin procesate atât termic cât și mecanic. De aceea începând cu această rețetă pot spune că am mâncat și eu pentru prima dată, fără rețineri un pate de post gustos și pe care l-as face ori de câte ori aș avea ocazia.
Odată făcută brânza de năut, rețetă pe carnea găsiți aici sau click pe fotografia de mai jos, vă puteți juca cu gusturi și arome fel de fel, ideea e să vă placă ceea ce adăugați ulterior.
Așadar vă invit să-mi rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm usturoiul.
Tocăm mărunt pătrunjelul.
Punem 150 g de caju la hidratat într-un bol cu apă.
După ce caju-ul este hidratat, îl punem împreuna cu brânza de năut, usturoiul, uleiul de măsline, laptele de soia într-un blender și mixăm până obținem o compoziție fină și omogenă. Din păcate acest pas a rămas nefotografiat și va trebui să mă credeți pe cuvânt 😉😉😉
Servim cu fulgi de chilli, ulei de măsline, diferența de caju tocat grosier și pătrunjel tocat.
Simplu, gustos și hrănitor! Să vă fie de folos!