Că tot este la modă acest Chicharron cu guacamole, am zis să îl pregătesc și eu. Și da este o jumară gustoasă și crocantă care merge de minune cu guacamole.
Inițial am fost destul de reticent în a pregăti această mâncare, pentru că evit cât de mult pot să mănânc jumări, carne de porc și alte chestii prăjituri, însă plăcerile astea nevinovate vin ca unse pe pâine. Efectiv gustul și textura lor m-au cucerit de la prima vedere ca să zic așa, apoi a fost gustul lor minunat care în combinație cu avocado efectiv sunt curcubeu pe cerul gurii.
Acum pot spune că sunt si eu în rândul lumii cu o rețetă la modă, care este chiar super delicioasă. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare demn de un preparat de MasterChef.
Ingrediente pentru chicharron:
Ingrediente pentru guacamole:
Mod de preparare pentru chicharron:
Crestăm șoriciul de pe pieptul de porc. Apoi îl feliem la o grosime de 08-09 cm.
Punem o oală încăpătoare cu apă la fiert cu sare, foi de dafin, usturoiul și ceapa. Adăugăm bucățile de piept de porc și fierbem exact jumătate de oră din momentul în care a început să clocotească apa.
Spumăm de oricâte ori este nevoie.
Scoatem bucățile de carne pe un șervet de Bucătărie și le ștergem bine de excesul de apă. Le lăsăm să se răcească complet pentru a elimina cât mai multă apă. Ideal ar fi să le fierbeți cu o zi înainte.
Punem untura într-o tigaie și gătim bucățile de carne pe rând la foc minim pentru 22-25 de minute sau atât cât este nevoie să rămână crocante. Mare atenție folosiți un capac pentru ca să evitați “exploziile” de ulei. Repetați acest proces până terminați toate bucățile de carne, apoi le scoateți afara pe o tavă.
Înainte de servire încingeți bine untura și prăjiți din nou pentru 2-3 minute sau până șoriciul se expandează. Scoatem afară pe o tavă tapetată cu șervet de bucătărie.
Mod de preparare pentru guacamole:
Curățăm ceapa, usturoiul, ardeiul iute și le tocăm fin.
Tăiem avocado în 2 scoatem semințele și cu ajutorul unei linguri extragem și pulpa lui.
Tocăm avocado cubulețe, îl punem într-un castron și adăugăm ceapa, usturoiul, ardeiul iute, uleiul de măsline, stoarcem lime-ul, condimentăm cu sare și piper. Amestecăm cu o lingură până obținem o compoziție fină cu mici bucățele de avocado. Dacă am ales să îl facem cu coriandru, îl adăugăm și pe el.
Simplu, rapid, gustos și savuros, dar nu vă mai rețin, vă doresc să vă bucurați de acest sos delicios!
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.