Această Prăjitură cheesecake cu Oreo și mascarpone este spectacolul sublim al gustului desăvârșit!
Combinația între ciocolata albă, mascarpone și biscuiții Oreo este atât de perfectă și de potrivită încât nu cred ca să existe altceva mai bun și mai potrivit.
Ingredinetele sunt simple și la îndemâna tuturor iar modul de preparare este foarte simplu și detaliat pas cu pas pentru o reușita garantată.
Când stau și mă gândesc că am făcut o porție atât de mică îmi vine să mă cert singur, dar nu este nici o problemă că voi face repetiție 🤪😜😜 Doamne cât este de fină și de gustoasă încât și acu-mi dau balele pe-afară.
Acum nu îmi rămâne decât să vă invit să urmăriți cu atenție lista ingredinetelor dar și a modului denoreparare care așa cum vă spuneam este foarte simplu și cu siguranță îi va reuși și celui mai neîndemânatic într-ale cofetariei.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cheesecake:
Ingrediente pentru glazura de ciocolată albă:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.
Tapetăm o tavă de cuptor de 20/27 cm cu hârtie de copt.
Punem făina împreună cu cacaua și praful de copt într-un castron. Le dăm deoparte, vom avea nevoie de ele mai târziu.
Omogenizăm iaurtul cu uleiul într-un castron.
Punem ouăle cu zahărul, praful de sare și le batem cu un tel până se topește zahărul. Nu trebuie să obținem vreo spumă.
Adăugăm compoziția de iaurt și omogenizăm cu ajutorul unui tel.
Cernem amestecul de făină cu cacao în compoziția de ouă și amestecăm tot cu telul până când compoziția devine omogenă.
Turnăm în tava tapetată si dăm la cuptor pentru 20-22 de minute.
Mod de preparare pentru cheesecake:
Într-un castron încăpător punem toate ingredientele cu excepția biscuiților.
Aplatizăm blatul fierbinte cu un prosop astfel încât să eliminăm burta făcută și turnăm o treime din cantitate de cremă de mascarpone direct peste blatul fierbinte:
Distribuim cam 15-16 buc de biscuiți deasupra.
Turnăm încă o treime din crema de mascarpone, restul de biscuiți rupți bucățele mici.
Iar la final restul de compoziție. Nivelăm și dăm la cuptor pentru 60 de minute la 110 grade Celsius.
Lăsăm să se răcească cu ușa întredeschisă.
După care punem o folie peste și dăm la rece până a doua zi sau măcar pentru 6 ore.
Mod de preparare pentru glazură:
Punem smântâna cu untul la înfierbântat iar când ajunge în punctul de fierbere adăugăm ciocolata. Lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic până compoziția este omogenă.
Turnăm deasupra prăjiturii, nivelăm și dăm la rece pentru încă 15 minute. După care poate fi tăiată și servită.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.