Pasionații de cocos și ciocolată, pot spune că și-au găsit desertul perfect, Tort Bounty de post fără coacere! Umplutură generoasă și cremoasă de cocos, blat de biscuiți cu ciocolată și glazură de ciocolată…deja am salivat prea mult 😂😂😂
Ideea a venit din dorința de a face ceva la rece și să meargă repede cu ingrediente la îndemâna oricui, dar care să fie prezentabil, gustos și ușor de făcut.
Vă mărturisesc umplutura de cocos este ceea ce îmi place cel mai mult la acest desert, probabil că batonul Bounty e unul din gustările mele preferate, ori poate că îmi place foarte mult și cocosul, l-as putea mânca și pe pâine :))
După cum puteți vedea, veți găsi pe site-ul meu o mulțime de deserturi care conțin ciocolată sau cocos sau chiar ambele, dacă este posibil.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare pentru a obține cel mai delicios tort Bounty de post, fără coacere.
Ingrediente pentru baza de biscuiți:
Ingrediente pentru crema de cocos:
Ingrediente pentru glazură:
Mod de preparare pentru blatul de biscuiți:
Într-un robot de bucătărie zdrobim biscuiții lăsând ușoare sfărmuri.
Punem laptele cu untul vegan intr-o crăticioară la înfierbântat.
Adăugăm cacaua și omogenizăm.
După care turnăm peste biscuiții zdrobiți, omogenizăm cu ajutorul unei spatule.
Punem compoziția de biscuiți într-o tavă de 22 de cm și o nivelăm cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule. O dăm la frigider.
Până se răcește “blatul”, puneți laptele vegetal cu zahărul și extractul de vanilie la fiert.
Când dă în clocot adăugați grișul în ploaie, amestecând încontinuu și fierbeți încă 1-2 minute la foc mic din momentul în care a început să clocotească, după adăugarea grișului.
Adăugăm untul și amestecăm pentru încorporarea lui.
Încorporăm și fulgii de cocos în compoziția de griș și mai fierbem un minut.
Turnăm compoziția de cocos peste blatul de biscuiți și dăm deoparte.
Mod de preparare pentru glazură:
Punem toate Ingredientele intr-o crăticioară și omogenizăm, apoi la la foc mic amestecând încontinuu până obținem o compoziție cu aspect lucios. Mare atenție, aici trebuie să faceți proba, luați o picătura din glazură și puneți pe o farfurie ținută în congelator, dacă se încheagă și are ținută este potrivită pentru a o tuna peste compoziția de cocos, dacă este prea moale mai fierbeți puțin, dacă este prea tare mai adăugați puțin câte puțin apă.
Turnăm și nivelăm glazura peste compoziția de cocos și lăsăm să se răcească la temperatura camerei după care o băgăm la frigider pentru minim 4 ore sau chiar peste noapte (ar fi ideal 🤪🤪🤪)
E extrem de simplu, dar trebuie să vă înarmați cu răbdare, pentru că va trebui să se răcească treptat după care mai trebuie să stea și la rece. Eu îl fac de cu seara și a doua zi este perfect!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.