Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci
  • -14-16 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci, Combinația ideală între ciocolată, nucă și zmeură, sincer nu cred că am mai mâncat ceva atât de bun. Pur și simplu se îmbină perfect, gustul amărui cu crema pralină de nucă și aciditatea zmeurei.

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

Modul de preparare este foarte simplu și nu necesită o îndemânare foarte iscusită într-ale cofetăriei, tot ceea ce trebuie să faceți e să respectați pașii și reușita va veni fără prea multe bătăi de cap.

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

Ingredientele sunt cele pe care le folosim în mod uzual la prăjituri și care sunt adorate de toți românii, așa că nu vă trebuie decât curaj și să vă apucați de treabă.

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

Cum facem Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci?

Ingrediente blat:

  • 6 ouă întregi (să fie mari)
  • 170 g zahăr tos
  • 60 ml ulei vegetal
  • 80 ml lapte
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 170 g făină tip 000
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru cremă pralină cu nuci coapte:

  • 300 g nuci
  • 300 g zahăr tos

Ingrediente pentru crema Mousseline cu nuci:

  • 200 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 7 gălbenușuri
  • 50 g zahăr tos
  • 20 g zahăr vanilinat/1 lingură extract de vanilie/ o păstaie de vanilie
  • 15 g amidon alimentar din porumb
  • 150 g cremă pralină cu nuci
  • 200 g unt cu 80% grăsime
  • 1 lingură cognac sau lichior după preferințe(Opțional)

Alte ingrediente:

  • 220 g zmeură proaspătă
  • 300 g smântână din lapte pentru frișcă
  • 70 g zahăr pudră
  • Zmeură pentru decor

Mod de preparare pentru blatul cu cacao:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm cu hârtie de copt fundul unei tăvi cu diametrul de 24 de cm.

Cernem făina cu cacaua într-un castron și le dăm deoparte.

6DDF586B-74D5-40D7-98A9-2BE8581DEF29.jpeg

Separăm ouăle. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și laptele,

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

până obținem o compoziție omogenă.

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

Albușurile le mixăm la viteza mare cu sarea, până lasă valuri la suprafață asemeni unei zăpezi moi, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă fermă, lucioasă și zahărul este topit complet.

Plăcintă cu brânză și stafide ca-n Ardeal - Rețeta bunicii

Adaugăm gălbenușurile și mai mixăm un pic până la omogenizare la viteză mică.

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

Încorporăm amestecul de faină cu cacao în doua tranșe egale și turnăm în tava rotundă tapetată cu hârtie de copt. Coacem 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

Scoatem din cuptor și mai lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt după care desfacem marginile și lăsăm să se răcească pe un grătar.

Mod de preparare pentru pralină cu nuci coapte:

Punem nucile la copt pe o tavă tapetată cu hârtie de copt pentru 7-8 minute. Le lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Cremă pralină cu nuci coapte

Într-o  craticioară punem zahărul la caramelizat până prinde culoarea chihlimbarului.

Cremă pralină cu nuci coapte

Adăugăm nucile coapte lăsând focul la minim, cât de mic se poate și amestecăm bine până nucile sunt complet acoperite de caramel.

Cremă pralină cu nuci coapte

Turnăm pe o hârtie de copt și lăsăm să se răcească complet.

Cremă pralină cu nuci coapte

Rupem bucăți mici nucile acoperite de caramel și punem într-un blender puternic mixând până obținem o compoziție fină și cremoasă.

Cremă pralină cu nuci coapte

Mod de preparare pentru crema de vanilie cu pralină cu nuci coapte:

Punem gălbenușurile împreună cu zahărul, cognacul/lichiorul, zahărul vanilat și amidonul într-un castron. Omogenizăm și dăm deoparte.Prăjitură Mousseline cu nuci coapte

Într-o crăticioară punem smântâna la înfierbântat. Când ajunge în punctul de fierbere,  turnăm peste compoziția de gălbenușuri și amestecăm energic.

Prăjitură Mousseline cu nuci coapte

Turnăm înapoi în crăticioară și punem la foc mic amestecând continuu până se îngroașă. Luăm de pe foc și dăm deoparte amestecând din când în când până se răcește ca să nu facă pojghiță.

Prăjitură Mousseline cu nuci coapte

Adăugăm 150 de grame din crema pralină și o încorporăm în compoziția de gălbenușuri.

Prăjitură Mousseline cu nuci coapte

Spumăm untul și când s-a albit treptat adăugăm din crema de gălbenușuri cu pralină și amestecăm ușor atât cât să se încorporeze. Crema este gata de umplut.

Prăjitură Mousseline cu nuci coapte

Punem smântâna pentru frișcă într-un castron împreună cu zahărul praf și batem până se îngroașă. Mare atenție nu bateți mai mult decât este necesar ca se va tăia, o dăm la rece.

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

Asamblare:

Tăiem capacul blatului și-l dăm deoparte.

Tăiem blatul astfel încât să obținem 3 părți egale.

Păstrăm o lingură sănătoasă de cremă cu pralină de nucă.

Punem un blat, jumătate din cantitatea rămasă de cremă cu pralină de nucă, nivelăm, distribuim jumătate din cantitatea de zmeură pe care o presăm în cremă, jumătate din cantitate de frișcă și o nivelăm. Facem la fel și pentru următorul blat

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

iar la final punem cel de-al treilea blat, ungem cu crema păstrată și presărăm capacul blatului rupt bucățele mici.

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

Dăm la rece peste noapte după care poate fi feliat și servit. Cam asta a fost modul de preparare pentru Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password