Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci, Combinația ideală între ciocolată, nucă și zmeură, sincer nu cred că am mai mâncat ceva atât de bun. Pur și simplu se îmbină perfect, gustul amărui cu crema pralină de nucă și aciditatea zmeurei.
Modul de preparare este foarte simplu și nu necesită o îndemânare foarte iscusită într-ale cofetăriei, tot ceea ce trebuie să faceți e să respectați pașii și reușita va veni fără prea multe bătăi de cap.
Ingredientele sunt cele pe care le folosim în mod uzual la prăjituri și care sunt adorate de toți românii, așa că nu vă trebuie decât curaj și să vă apucați de treabă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente blat:
Ingrediente pentru cremă pralină cu nuci coapte:
Ingrediente pentru crema Mousseline cu nuci:
Alte ingrediente:
Mod de preparare pentru blatul cu cacao:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt fundul unei tăvi cu diametrul de 24 de cm.
Cernem făina cu cacaua într-un castron și le dăm deoparte.
Separăm ouăle. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și laptele,
până obținem o compoziție omogenă.
Albușurile le mixăm la viteza mare cu sarea, până lasă valuri la suprafață asemeni unei zăpezi moi, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă fermă, lucioasă și zahărul este topit complet.
Adaugăm gălbenușurile și mai mixăm un pic până la omogenizare la viteză mică.
Încorporăm amestecul de faină cu cacao în doua tranșe egale și turnăm în tava rotundă tapetată cu hârtie de copt. Coacem 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor și mai lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt după care desfacem marginile și lăsăm să se răcească pe un grătar.
Mod de preparare pentru pralină cu nuci coapte:
Punem nucile la copt pe o tavă tapetată cu hârtie de copt pentru 7-8 minute. Le lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Într-o craticioară punem zahărul la caramelizat până prinde culoarea chihlimbarului.
Adăugăm nucile coapte lăsând focul la minim, cât de mic se poate și amestecăm bine până nucile sunt complet acoperite de caramel.
Turnăm pe o hârtie de copt și lăsăm să se răcească complet.
Rupem bucăți mici nucile acoperite de caramel și punem într-un blender puternic mixând până obținem o compoziție fină și cremoasă.
Mod de preparare pentru crema de vanilie cu pralină cu nuci coapte:
Punem gălbenușurile împreună cu zahărul, cognacul/lichiorul, zahărul vanilat și amidonul într-un castron. Omogenizăm și dăm deoparte.
Într-o crăticioară punem smântâna la înfierbântat. Când ajunge în punctul de fierbere, turnăm peste compoziția de gălbenușuri și amestecăm energic.
Turnăm înapoi în crăticioară și punem la foc mic amestecând continuu până se îngroașă. Luăm de pe foc și dăm deoparte amestecând din când în când până se răcește ca să nu facă pojghiță.
Adăugăm 150 de grame din crema pralină și o încorporăm în compoziția de gălbenușuri.
Spumăm untul și când s-a albit treptat adăugăm din crema de gălbenușuri cu pralină și amestecăm ușor atât cât să se încorporeze. Crema este gata de umplut.
Punem smântâna pentru frișcă într-un castron împreună cu zahărul praf și batem până se îngroașă. Mare atenție nu bateți mai mult decât este necesar ca se va tăia, o dăm la rece.
Asamblare:
Tăiem capacul blatului și-l dăm deoparte.
Tăiem blatul astfel încât să obținem 3 părți egale.
Păstrăm o lingură sănătoasă de cremă cu pralină de nucă.
Punem un blat, jumătate din cantitatea rămasă de cremă cu pralină de nucă, nivelăm, distribuim jumătate din cantitatea de zmeură pe care o presăm în cremă, jumătate din cantitate de frișcă și o nivelăm. Facem la fel și pentru următorul blat
iar la final punem cel de-al treilea blat, ungem cu crema păstrată și presărăm capacul blatului rupt bucățele mici.
Dăm la rece peste noapte după care poate fi feliat și servit. Cam asta a fost modul de preparare pentru Tortul lui Danko cu zmeură și pralină de nuci. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.