Bună ziua și bine v-am regăsit, azi facem Cremă pralină cu nuci coapte un deliciu ce poate fi folosit de la mic dejun, la o gustare dar mai ales pentru torturi și prăjituri de excepție.
Din doar două ingrediente foarte apreciate de gustul românilor, dar și la îndemâna tuturor, va ieși un deliciu de te vei linge pe degete până la coate.
Cu un mod de preparare simplu și rapid, dar care necesită puțină atenție, rezultatul va fi excepțional de bun. Și cum nuca coaptă împreună cu caramelul fac casă bună, prăjiturile, torturile sau gustările dumneavoastră vor avea un gust fenomenal de bun apreciat chiar și de cei mai mofturoși sau pretențioși.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru cremă pralină cu nuci coapte:
Mod de preparare:
Punem nucile la copt pe o tavă tapetată cu hârtie de copt pentru 7-8 minute. Le lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Într-o crăticioară punem zahărul la caramelizat până prinde culoarea chihlimbarului.
Adăugăm nucile coapte lăsând focul la minim, cât de mic se poate și amestecăm bine până nucile sunt complet acoperite de caramel.
Turnăm pe o hârtie de copt și lăsăm să se răcească complet.
Rupem bucăți mici nucile acoperite de caramel și punem într-un blender puternic mixând până obținem o compoziție fină și cremoasă.
Turnăm într-un borcan și lăsăm să se răcească complet după care punem capacul și închidem ermetic. Poate fi păstrată fără probleme la frigider sau în cămară la loc răcoros până la 2 luni.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.