A venit și vremea unui deliciu savuros, Prăjitura zânelor 100% vegană fără ouă, unt sau lapte. Atât de bun și de gustos încât nici nu ai zice că nu are produse de origine animală, plus că am înlocuit făina albă cu cea integrală.
Totul a pornit de la Târgul de Crăciun de la Sibiu, unde am regăsit o prăjitură aproximativ ca aceasta și mi-am zis că e momentul să o fac după imaginația mea. Și culmea a ieșit din prima, foi fragede cu ulei de cocos și umplute cu caramel vegan și Nutella vegană fără vreun gram de unt sau lapte.
Merită fiecare secundă de efort pentru această prăjitură, este consistentă și cu un gust de excepție, așa că vă recomand cu cel mai mare drag să o faceți.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru Nutella vegană
Ingrediente pentru caramelul vegan:
Mod de preparare pentru foi:
Punem apa la înfierbântat, iar când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm curmalele, oprim focul și acoperim. Lăsăm așa pentru minim 2 ore.
Cu ajutorul unul blender mixăm compoziția până obținem o consistență omogenă.
Punem compoziția de curmale, uleiul de cocos, praful de copt și zahărul vanilat si omogenizăm.
Cernem făina peste și frământăm un aluat neted, dar ușor uleios, nu vă faceți griji, e normal. Punem intri folie si dăm la rece pentru 2 ore.
Împărțim aluatul în 5 părți egale și întindem fiecare bucată de aluat între foi de copt cu dimensiunea de 25/30 cm.
Coacem 10-11 minute la 170 de grade sau până se rumenesc frumos si capătă culoare chihlimbarului. Le scoatem pe un grătar si le lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru Nutella vegană:
Pentru început vom pune apa cu praful de sare la înfierbântat. Când ajunge în punctul de fierbere adăugăm curmalele și le lăsăm să se răcească de la sine.
Punem alunele de pădure pe o tavă la copt pentru 10-12 minute la 175 de grade. Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se tempereze. Mixăm alunele până obținem o pastă fină.
Adăugăm curmalele, cacaua, apa și mixăm până obținem compoziția dorită. Apa trebuie adăugată minim 100 de ml în prima tură apoi treptat.
Mod de preparare pentru caramelul vegan:
Într-un robot puternic de bucătărie punem toate ingredientele și le mixăm la viteză mică până obținem o compoziție similară tocatului grosier. Apoi marin viteza la macin și mixăm până compoziția este fină și omogenă.
Asamblare:
Împărțim atât caramelul cât si Nutella în 2 părți egale. Punem o foaie, caramel, foaie, presăm, Nutela si tot așa până terminăm foile.
O prăjitură vegană de excepție fără adaos de unt, lapte, margarină sau alte ingrediente ascunse.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.