Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune

( 4.8 out of 5 )
Loading...
  • -100-120 bucServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 2:0 hGata in
Print Recipe

Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune

Cu siguranță cele mai fragede și aromate sunt aceste Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune pe care le-am făcut în ultima vreme.

Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune
Cu umplutură generoasă de magiun, nu numai să se vadă acolo că am pus ceva în ele. E drept am cam stricat ceva ingrediente până am ajuns la consistența acestui aluat, dar a meritat din plin.

Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune
Acum ne putem bucura de niște cornulețe de lux și nu exagerez când spun asta. Toți din cei care le-au gustat au fost încantați și nu am auzit decât “wooow, au ce bune sunt, pfoa cele mai bune din câte am mâncat vreodată”

Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.

Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune

Cum facem Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune

Ingrediente pentru aluat

  • 250 g unt cu minim 80% grăsime
  • 250 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • Coaja răzuită de la o jumătate de lămâie
  • 500 g de făină albă tip 000
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 500 g magiun de prune sau o dulceață groasă asemeni magiunului
  • Zahăr pudră pentru pudrat

Mod de preparare pentru aluat

Punem într-un bol untul rece, iaurtul, sarea, zahărul vanilat și coaja de lămâie rasă și amestecăm totul bine cu o furculiță.

Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune

Adăugăm făina, praful de copt și amestecăm din nou cu o spatulă de silicon pană obținem o compoziție sfărâmicioasă apoi frământăm cu vârful degetelor până obținem un aluat compact, neted și omogen. Nu frământați prea mult, este suficient doar cât să combinați toate ingredientele într-un amestec compact.

Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune

E momentul să dăm drumul la cuptor și să tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.

Punem aluatul într-o folie și dăm la frigider pentru 30-40 de minute. Eu l-am făcut de cu seara, iar dimineața le-am lăsat 30 de minute la temperatura camerei înainte de a le întinde.

Împărțim aluatul in 10-12 părți egale. Pe un plan de lucru ușor înfăinat întindem fiecare bucată de aluat cu o lungime de  50-60 cm și o lățime de 10 cm, distribuim magiunul in fir subțire cu ajutorul unui sac cu șpriț.

Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune

Rulăm nu foarte strâns și tăiem în 6-7 bastonașe egale. Puteți să le faceți și mai mici și să împărțiți aluatul în 9-10 bucăți.

Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune

Punem cornurile pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și coacem câte o tavă 14-16 minute sau până se rumenesc ușor și capătă o culoare ușor gălbui-maronie.

Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune

Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze ușor după care le pudrăm cu zahăr. Asta a fost simplu, rapid și gustos, să vă fie de folos!

Cornulețe rulate cu unt și iaurt umplute cu magiun de prune

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password