Brioșe fără zahăr cu banane și ovăz, ciocolată și cremă de zmeură

( 5 out of 5 )
Loading...
Brioșe fără zahăr cu banane, ovăz, ciocolată și cremă de zmeură
  • -12Servings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 45 mGata in
Print Recipe

Brioșe FĂRĂ zahăr cu banane și ovăz, ciocolată și cremă de zmeură

Brioșe fără zahăr cu banane și ovăz, ciocolată și cremă de zmeură care este opțională lpenttu cei care nu au probleme cu zahărul. Sunt delicioase și pline de nutrienți. Ele sunt făcute cu o bază moale și umedă de banane, îmbogățită cu fulgi de ovăz pentru textură și fibre.

Brioșe fără zahăr cu banane, ovăz, ciocolată și cremă de zmeură

Ciocolata este adăugată pentru un plus de dulceață și aromă, iar crema de zmeură aduce o notă fresh și acră, care completează perfect gustul dulce al brioșelor.

Brioșe fără zahăr cu banane, ovăz, ciocolată și cremă de zmeură

Brioșele pot fi servite ca gustare sau mic dejun, alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Aceste brioșe sunt nu doar delicioase, dar și sănătoase, fiind bogate în fibre, proteine și nutrienți din ingrediente naturale.

Brioșe fără zahăr cu banane, ovăz, ciocolată și cremă de zmeură

Pentru un plus de prospețime, se poate decora cu câteva fructe de zmeură proaspete sau cu puțină ciocolată topită.

Brioșe fără zahăr cu banane, ovăz, ciocolată și cremă de zmeură

Brioșe fără zahăr cu banane și ovăz, ciocolată și cremă de zmeură

Ingrediente pentru brioșe:

  • 3 banane mari foarte bine coapte
  • 2 ouă mari
  • 280 g fulgi de ovăz
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g sirop de arțar/miere/sirop de agave
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță extract pur de vanilie
  • 120 g chipsuri mici de ciocolată
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru crema de zmeură care este opțională:

  • 120 g unt cu 80% grăsime
  • 230 g cremă de brânză
  • 120 g zahăr pudră
  • 150 g zmeură proaspătă sau congelată
  • 100 g zahăr tos
  • Zeama de la o lămâie stoarsă
  • 20 g amidon
  • 30 ml apă

Mod de preparare pentru brioșe:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de brioșe cu hârtiile specifice brioșelor sau cu forme de silicon.

Într-un castron punem bananele, uleiul, sarea,  ouăle si mixăm cu ajutorul unui blender de mână până obținem un piure fin și cremos iar bananele sunt pisate complet.

Brioșe fără zahăr cu banane, ovăz, ciocolată și cremă de zmeură

Adăugăm și restul ingredientelor cu excepția ciocolatei. Mixăm în continuare atât cât dorim să fie de fină compoziția.

Brioșe fără zahăr cu banane, ovăz, ciocolată și cremă de zmeură

Brioșe fără zahăr cu banane, ovăz, ciocolată și cremă de zmeură

Încorporăm ușor și 100 de g de ciocolată și amestecăm cu ajutorul unei spatule.

Brioșe fără zahăr cu banane, ovăz, ciocolată și cremă de zmeură

Turnăm în tăvile tapetate cu hârtiile specifice brioșelor sau în forme de silicon și dăm la cuptor pentru 25 de minute.

Brioșe fără zahăr cu banane, ovăz, ciocolată și cremă de zmeură

Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze vreo 5 minute, apoi le scoatem pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru crema de zmeură:

Dizolvăm amidonul în apă.

Cremă de zmeură pentru torturi și prăjituri

Punem zmeura cu zahărul și zeama de lămâie la fiert pe foc mic până începe să fiarbă.

Cremă de zmeură pentru torturi și prăjituri

Trecem zmeură prin sită insistând să scoatem cat mai mult piure.

Cremă de zmeură pentru torturi și prăjituri

Punem piureul înapoi la foi iar când a început să clocotească adăugăm amidonul și amestecăm până se îngroașă.

Cremă de zmeură pentru torturi și prăjituri

Răcim la temperatura camerei amestecând din când în când să nu facă pojghiță.

Batem untul cu cremă de brânză și zahărul pudră până se spumează.

Cremă de zmeură pentru torturi și prăjituri

Adăugăm treptat din compoziția de zmeură și continuăm să batem la viteză mică până se omogenizează iar crema devine lucioasă și aerată. Nu foarte mult ca riscați să se taie. Aici va trebui să fiți foarte vigilenți.

Cremă de zmeură pentru torturi și prăjituri

Asamblare:

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară turnăm aveline circulare deasupra fiecărei brioșe și sunt gata de servit.

Brioșe fără zahăr cu banane, ovăz, ciocolată și cremă de zmeură

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password