O supă de linte roșie cu spanac proaspăt reconfortantă cu și o varietate de legume colorate, încântă papilele gustative cu aromele învăluitoare ale cuminului, curry-ului și ghimbirului.
Este o combinație perfect echilibrată între texturi cremoase și bucăți suculente de legume, oferind o experiență culinară reconfortantă și plină de savoare.
Supa de linte cu spanac și legume este o experiență gustativă îmbietoare și sănătoasă. În fiecare lingură descoperi o textură cremoasă, datorată lintei gătite până la perfecțiune, alături de bucăți suculente de morcov, cartofi și alte legume proaspete, care adaugă o varietate de consistențe și arome.
Aromele calde ale cuminului și curry-ului sunt întâmpinate de o notă răcoritoare și ușor piperată a ghimbirului, creând un echilibru armonios și plăcut în fiecare înghițitură. Este o supă care nu doar îți încălzește sufletul în zilele reci, dar și îți răsfață simțurile cu fiecare savoare profundă și revigorantă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm toate legumele, morcovii, păstârnacul, țelină și cartofii le tăiem cuburi. Ceapă, usturoiul, ghimbirul le tocăm mărunt. Spanacul îl spălăm bine.
Punem la călit morcovii, păstârnacul, ceapa, usturoiul și ghimbirul în uleiul de măsline cu puțină sare și le călim vreo 10 minute la foc mic.
Adăugăm tijele de țelină și mai călim 1-2 minute.
Punem cartofii, apă și fierbem vreo 30 de minute.
Adăugăm roșiile pasate și lintea. Fierbem încă vreo 10-12 minute.
Adăugăm condimentele, spanacul și oprim focul. Dăm gust și este gata de servit. Spor la treabă și poftă bună 🙂
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.