Azi m-am încumetat și eu să fac Pâine fără făină cu semințe și vă spun cu mâna pe inimă ca este chiar foarte bună.
Nu numai ca nu are gram de făină, dar nu are nici drojdie doar puțin praf de copt care să o ajute să crească puțin.
Este foarte consistentă odată datorită fulgilor de ovăz care sunt o sursă importantă de proteină, mențin un nivel optim al glicemiei, reduc colesterolul, proprietăți antioxidante, susțin sănătatea intestinală și multe altele.
Semințele sunt bogate în fibre, grăsimi sănătoase, proteine și chiar vitamine care susțin sănătatea organismului uman.
Deci prin urmare este o pâine sănătoasă plină de vitalitate pentru noi. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Într-un castron punem brânză ricotta, ouăle, sarea și praful de copt. Amestecăm bine cu un tel până se omogenizează.
Încorporăm fulgii de ovăz și amestecăm. Dăm deoparte pentru 10 minute, timp în care să se hidrateze fulgii de ovăz. Dacă folosiți măcinați nu este nevoie pentru a lăsa deoparte.
Adăugăm și mixul de semințe și omogenizăm compoziția.
Pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, distribuim semințele de dovleac sub forma pe care ne dorim să facem pâinea. Eu am dat forma franzelei.
Turnăm cu grijă amestecul de pâine peste semințele de dovleac și nivelăm frumos astfel încât să iasă o pâine frumoasă.
Dăm la cuptor pentru 50 de minute, după care o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se răcească complet.
Acum poate fi feliată și servită cu plăcere, spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.