Cu siguranță foarte multă lume a folosit în ultima vreme o pastă de fistic 100% , care cel mai probabil avea un conținut scăzut de fistic pur.
Ei uite că de acum, va puteți face propria pastă de fistic 100% din fistic fără alte adaosuri de emulsii, uleiuri hidrogenate sau coloranți. Eu am folosit-o deja la ciocolata Dubai, cheesecake Dubai și multe altele.
E drept că din punctul meu de vedere dar și din cel al celora care au gustat-o au spus ca este cea mai bună pastă de fistic pe care au gustat-o vreodată. Parcă îi simt și acum din momentul în care o mixam.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru list ingredientelor dar și a modului de preparare foarte simplu și la îndemână tuturor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem fisticul pe o tavă și îl dăm la cuptor la 110 grade Celsius pentru 10-12 sau poate chiar 15 minute. Ideea e ca atunci când punem mâna pe el să sară coaja. Acum vedeți fiecare, în funcție de calitatea fisticului dar și de cuptorul fiecăruia. Însă mare atenție, nu vrem să îl coacem, ca nu va mai avea același gust.
Pe un prosop curat, răsturnam toată tava cu fistic și frecăm bine până pică cea mai mare parte a cojii de pe el. Acest pas e foarte important să nu îl faceți de mântuială dacă vreți să obțineți o pastă verzuie de culoare naturală fără adaosuri de coloranți. Dar în același timp trebuie să vă mișcați și foarte repede.
Punem fisticul fierbinte într-un robot puternic de bucătărie alături de ulei și mixăm la viteză maximă până obținem o pastă fină asemeni unei creme lichide.
Turnăm pastă într-un borcan etanș, dar nu închidem borcanul până nu se răcește complet. Atenție dacă cumva încă este cald și puneți capacul se va face condens și va trebui folosit imediat, dar dacă aveți răbdare cu siguranță îl puteți păstra până la 2-3 luni închis bine și fericit de umiditate.
Eu l-am folosit la mai multe preparate și vă asigur ca este ce trebuie. Așa dar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete, găsiți în secțiunea gem, dulceață și siropuri sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.