Dacă tot au avut atât de mare succes biscuiții Alfajores cu dulceață de lapte, azi am zis să vă dau și rețeta de Biscuiți Alfajores cu fistic și fructe de pădure.
Fragezi de se topesc în gură la propriu, cu gust intens de cacao de bună calitate, cremă de fistic cu ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure sunt un adevărat spectacol de gust și arome care îmbină perfect.
Modul de preparare este destul de ușor, detaliat pas cu pas pentru o reușită garantată. Acești biscuiți îi găsim sub diferite forme si denumiri, atât în Franța, Germania, Italia, America și Argentina. În Argentina se numesc alfajores.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Ingrediente pentru jeleul de fructe de pădure și barotat:
Mod de preparare pentru biscuiți:
Dacă vrei să faci dulceața de lapte acasă, ai aici rețeta detaliată pas cu pas, însă necesită ceva timp su răbdare sau poți alege o cale mai ușoară și mai rapidă, prin a fierbe conserva de lapte ca la rețeta de Chocotorta, detalii aici
Într-un castron încăpător punem făină, cacaua, amidonul, praful de copt și le amestecăm.
Mixam gălbenușurile cu zahărul, praful de sare, extractul de vanilie, zahărul si mixam până zahărul este complet topit.
Adăugăm untul topit în compoziția de gălbenușuri și omogenizăm.
Cernem amestecul de făină peste cel de gălbenușuri și amestecăm cu ajutorul unei spatule până aceasta devine ineficientă după care frământăm rapid aluatul. Nu frământăm mult să nu dezvoltăm glutenul.
Punem într-o folie de prospețime și dăm la frigider pentru o oră.
Întindem aluatul la o grosime de 3 mm și decupăm cu ajutorul unui inel ondulat sau drept cum vă place. Facem la fel și cu restul aluatului.
Punem pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și coacem 9 minute fiecare tavă.
Scoatem tăvile din cuptor și lăsăm biscuiții să se răcească complet în tăvile în care s-au copt.
Rețeta pentru crema de fistic o găsiți aici sau click pe fotografie.
Mod de preparare jeleul de fructe de pădure:
Punem dulceața la înfierbântat și adăugăm treptat linguriță de amidon dizolvată în 2 linguri de apă. Fierbem până se îngroașă, apoi lăsăm să se răcească complet. Mai amestecăm din când în când să nu se fără pojghiță.
Asamblare:
Cu ajutorul unui sac cu șpriț turnăm circular cremă de fistic pe jumătate din numărul total de biscuiți obținuți, cu un alt sac turnăm în mijlocul biscuitelui jeleul de fructe de pădure. Punem ceilalți biscuiți deasupra și presăm ușor astfel încât să se uniformizeze crema.
Trecem biscuiți prin fisticul tocat grosier și îi lăsăm minim 2 ore să se îmbine biscuiții cu cremă și jeleul de zmeură. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.