Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Mario cu mango si mascarpone
  • -12-14 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Un deliciu răcoritor, Prăjitura Mario cu mango și mascarpone plină de arome speciale cu blat din albușuri, jeleu de magi și cremă de mascarpone cu zmeură.

Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Plăcerea nevinovată care te duce cu gândul la vară, la timp frumos petrecut alături de cei mai dragi. Blatul de un alb perfect și o finețe rară din albușuri completat cu finețea cremei de mascarpone cu un pic de zvâc datorită dulceții de zmeură și totul în echilibru perfect cu jeleul de mango.

Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Modul de preparare este foarte simplu și la îndemână, trebuie doar să ai niște albușuri, ceva mango și restul sunt la îndemână.

Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Cum facem Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Ingrediente pentru blat: 

  • 300 g albușuri
  • Un praf de sare
  • 100 g zahăr tos
  • 100 g făină albă tip 000
  • 10 g praf de copt

Ingrediente pentru jeleul de mango:

  • 700 g pulpă de mango
  • Sucul de la o lămâie
  • 200 g zahăr tos
  • 1 lingură cu vârf de amidon
  • 50 ml apă

Ingrediente pentru crema de mascarpone cu zmeură:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 100 g de dulceață de zmeură mai groasă
  • 120 g zahăr pudră

Ingrediente pentru decor:

  • 50 g fulgi de migdale copți

Mod de preparare pentru blat: 

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm fundul unei tăvi de 22/25 cm cu hârtie de copt.

Batem albușurile cu praful de sare până obținem o bezea lejeră după care adăugăm treptat zahărul și continuăm să batem până bezeaua este lucioasă iar zahărul complet topit.

Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Încorporăm și făina cernută în două tranșe și amestecăm cu mișcări largi de sus în jos până se omogenizează.

Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Turnăm în tavă și coacem pentru 18-20 de minute. Scoatem afară și lăsăm să se răcească pe un grătar.

Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Mod de preparare pentru jeleul de mango:

Dizolvăm amidonul în apă.

Punem pulpa de mango cu  zahărul și de lămâie la foc mic până se formează o dulceață consistentă.

Punem Mango cu zaharul

Mixăm cu ajutorul unui blender până obținem un piure.

Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Adăugăm amidon dizolvat și amestecăm continuu până se îngroașă și obținem o consistență similară unei smântâni. Dăm la rece, timp în care amestecăm din când în când să nu facă pojghiță. Este posibil să mai fie nevoie de amidon, nu este nici o problemă să mai adăugăm în plus.
Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Mod de preparare pentru cremă:

Într-un castron punem zahărul pudră, smântână și mascarponele. Omogenizăm cu un tel până obținem o compoziția de o consistență lejeră. Nu bateți prea mult că mai târziu se va îngroșa prea tare.

Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Luăm 3-4 linguri din compoziție și amestecăm cu dulceața ușor cu ajutorul unei spatule până se omogenizează.

Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

O adăugăm în cremă de mascarpone și cu ajutorul unei spatule amestecăm lejer până compoziția devine omogenă.

Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Asamblare:

Luăm spuma jos de pe suprafața blatului. Îl tăiem în două. Punem un blat iar cu ajutorul a doi saci cu forma rotundă traversăm în diagonală un strat de cremă, un strat de jeleu și până ajungem în celălalt capăt. Punem al doilea blat și repetăm operațiunea cu cremă și jeleu. Decorăm cu fulgi de migdale și dăm la rece peste noapte.

Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Rapid, gustos, sănătos și mega delicios, așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura Mario cu mango si mascarpone

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password