Un deliciu răcoritor, Prăjitura Mario cu mango și mascarpone plină de arome speciale cu blat din albușuri, jeleu de magi și cremă de mascarpone cu zmeură.
Plăcerea nevinovată care te duce cu gândul la vară, la timp frumos petrecut alături de cei mai dragi. Blatul de un alb perfect și o finețe rară din albușuri completat cu finețea cremei de mascarpone cu un pic de zvâc datorită dulceții de zmeură și totul în echilibru perfect cu jeleul de mango.
Modul de preparare este foarte simplu și la îndemână, trebuie doar să ai niște albușuri, ceva mango și restul sunt la îndemână.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru jeleul de mango:
Ingrediente pentru crema de mascarpone cu zmeură:
Ingrediente pentru decor:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi de 22/25 cm cu hârtie de copt.
Batem albușurile cu praful de sare până obținem o bezea lejeră după care adăugăm treptat zahărul și continuăm să batem până bezeaua este lucioasă iar zahărul complet topit.
Încorporăm și făina cernută în două tranșe și amestecăm cu mișcări largi de sus în jos până se omogenizează.
Turnăm în tavă și coacem pentru 18-20 de minute. Scoatem afară și lăsăm să se răcească pe un grătar.
Mod de preparare pentru jeleul de mango:
Dizolvăm amidonul în apă.
Punem pulpa de mango cu zahărul și de lămâie la foc mic până se formează o dulceață consistentă.
Mixăm cu ajutorul unui blender până obținem un piure.
Adăugăm amidon dizolvat și amestecăm continuu până se îngroașă și obținem o consistență similară unei smântâni. Dăm la rece, timp în care amestecăm din când în când să nu facă pojghiță. Este posibil să mai fie nevoie de amidon, nu este nici o problemă să mai adăugăm în plus.
Mod de preparare pentru cremă:
Într-un castron punem zahărul pudră, smântână și mascarponele. Omogenizăm cu un tel până obținem o compoziția de o consistență lejeră. Nu bateți prea mult că mai târziu se va îngroșa prea tare.
Luăm 3-4 linguri din compoziție și amestecăm cu dulceața ușor cu ajutorul unei spatule până se omogenizează.
O adăugăm în cremă de mascarpone și cu ajutorul unei spatule amestecăm lejer până compoziția devine omogenă.
Asamblare:
Luăm spuma jos de pe suprafața blatului. Îl tăiem în două. Punem un blat iar cu ajutorul a doi saci cu forma rotundă traversăm în diagonală un strat de cremă, un strat de jeleu și până ajungem în celălalt capăt. Punem al doilea blat și repetăm operațiunea cu cremă și jeleu. Decorăm cu fulgi de migdale și dăm la rece peste noapte.
Rapid, gustos, sănătos și mega delicios, așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.