Un Chec de post cu banane și ciocolată ciocolatos și aromat de nici nu ai zice ca nu conține ouă, lapte sau alte produse de origine animală.
Cu gust intensă de ciocolată și cu o aromă inconfundabilă de banane, fraged și aerat este desertul potrivit pentru zilele de post sau pentru vegetarieni.
Checul de post cu banane și ciocolată este o alegere perfectă pentru a satisface pofta de dulce într-un mod sănătos și delicios. Acest desert începe cu banane proaspete, care adaugă nu doar o dulceață naturală, ci și o textură moale și pufoasă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Cum Checul nostru de post cu banane și ciocolată este o alegere perfectă pentru a satisface pofta de dulce într-un mod sănătos și delicios. Acest desert începe cu banane proaspete, care adaugă nu doar o dulceață naturală, ci și o textură moale și pufoasă. Bananele sunt zdrobite și adăugate în aluat, creând un gust bogat și consistent.
Ingrediente umede:
Ingrediente uscate:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de 21/21 cm cu hârtie de copt.
Într-un castron punem pulpă bananelor și o zdrobim cu un tel.
Adăugăm celelalte ingrediente umede și amestecăm bine.
Încorporăm ingredientele uscate în afară de ciocolată și amestecăm bine cu un tel să încorporăm bine făina.
Adăugăm ciocolata, amestecăm de data aceasta cu o spatulă de silicon.
Turnăm în tavă tapetată cu hârtie de copt distribuim cele 9 felii de banane și le predăm ușor in aluat tși dăm la cuptor pentru 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii. Mare atenție ca nu cumva pe scobitoare să rămână ciocolată și să o confundați cu aluatul. Așa că verificați în mai multe locuri să vă asigurați de acest aspect.
Scoatem tavă din cuptor și o lăsăm să se tempereze pentru 10 minute în tavă în care s-a copt după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.
Acum poate fi tăiat și servit. Așadar spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de post dulci sau sărate, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.