Baghete cu usturoi

( 0 out of 5 )
Loading...
Baghete cu usturoi
  • -5 bucServings+
  • 25 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 55 mGata in
Print Recipe

Baghete cu usturoi

Aceste baghete cu usturoi sunt sunt curcubeu pe cerul gurii. Vă mai amintiți zilele acelea de iarnă când părinții noștri ne făceau pâine frecată cu usturoi și cu unt… na cam așa sunt și aceste baghete.

Baghete cu usturoi

Moi, pufoase și cu coajă subțire dar asta înainte de a le prepara cu unt și usturoi din abundență. Aluatul clasic de pâine transformat într-un deliciu căruia nu cred să îi reziste cineva.

Baghete cu usturoi

Sunt foarte ușor de preparat și nu necesită o îndemnare de patiser ca să iasă perfecte. Cred ca gustul final contează și acest lucru e cel mai important.

Baghete cu usturoi

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și pentru modul de preparare detaliat pas cu pas.

Baghete cu usturoi

Cum facem baghete cu usturoi

Ingrediente:

  • 500 g făină alba tip 000
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr tos
  • 280 ml apă călduță
  • 50 g unt cu 80% grăsime
  • 60 g bicarbonat
  • Sare grunjoasă
  • 150 g unt

Ingrediente pentru untul cu usturoi:

  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 70-80 g parmezan răzuit
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.

Topim untul și îl lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Cernem făina într-un castron, facem o gaură în ea și punem drojdia cu zahărul și apă călduță. Amestecăm puțin și lăsăm 10 minute să se activeze drojdia.

Covrigi bavarezi cu sare

Adăugăm untul, sarea și frământăm un aluat ca de pâine, frământați bine să se activeze glutenul. Este foarte important acest pas.

Baghete cu usturoi

Punem aluatul într-un castron uns cu ulei și îl lăsăm să își dubleze volumul.

Baghete cu usturoi

Împărțim aluatul în 5 părți egale și dăm forma bilelor. Le acoperim cu o folie de prospețime și le lăsăm 10 minute să se odihnească.

Baghete cu usturoi

Întindem fiecare bilă sub forma unui dreptunghi cu lungimea de 15 cm și rulăm până ajungem la 25 de cm.

Baghete cu usturoi

Le acoperim cu o folie și le lăsăm să dospească vreo 25-30 de minute în funcție de cât de cald este în bucătărie.

Baghete cu usturoi

Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius și băgăm o oală cu apă fierbinte în el, care va sta până la finalul coacerii baghetelor.

Cu ajutorul unei lame facem ușoare incizii la suprafața baghetelor și le dăm la cuptor pentru 20 de minute.

Baghete cu usturoi

Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească pe un grătar. Odată cu baghetele scoatem și oala cu apă și lăsăm cuptorul la aceeași temperatură.

Baghete cu usturoi

Mod de preparare pentru untul cu usturoi și verdețuri:

Tocăm usturoiul și pătrunjelul mărunt:

Punem untul cu usturoiul, pătrunjelul, sarea, piperul într-un castron si le omogenizăm.

Baghete cu usturoi

Când baghetele s-au răcit le tăiem la un 1,5 grosime până la coajă inferioară, fără a tăia până jos. Desfacem ușor și le ungem cu unt în interior. Le punem pe folii de aluminiu și le învelim.

Baghete cu usturoi

Le băgăm din nou la cuptor pentru 7 minute.

Desfacem foliile de aluminiu, fără a le îndepărta ungem din nou cu puțin unt și presărăm parmezanul răzuit. Le mai dăm la cuptor pentru încă 2 minute după care sunt gata de servit.

Baghete cu usturoi

Spor la treabă și poftă bună!

Baghete cu usturoi

Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.

8DBEB8B0-E608-4D6D-ACEF-B5614E0E5118.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password