Aceste Foi fragede cu unt și untură sunt o bază delicioasă și versatilă pentru prăjituri, apreciate pentru textura lor delicată și gustul bogat.
Aceste foi sunt preparate dintr-un aluat care combină untul, pentru aromă și finețe, și untura, pentru o frăgezime inegalabilă. Rezultatul este un aluat care se topește în gură, având o consistență moale și ușor sfărâmicioasă.
Perfecte pentru deserturi precum prăjitura Albă ca zăpada sau Ștangle cu nucă, Ștangle cu mac foile fragede păstrează umpluturile suculente și intensifică savoarea fiecărei bucăți. Sunt ideale atât pentru rețetele clasice, cât și pentru cele moderne, fiind un secret al gospodinelor care doresc să impresioneze prin gust și textură.
Vreau musai să menționez că rețeta am luat-o de pe pagina mea de la doamna Lia Cornelia Lup, căreia îi mulțumesc!
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm tăvi cu hârtie de copt sau foi de silicon.
Într-un bol amestecăm laptele cu oul, sarea și zahărul. Le dăm deoparte.
În bolul unui castron punem făina, amoniacul, untul, untură și frământăm bine până obținem consistența similară unui nisip umed.
Adăugăm amestecul de lapte și frământăm rapid un aluat omogen.
Împărțim aluatul în 8 părți egale, dăm forma bilelor și le punem pe o farfurie acoperite la frigider pentru o oră.
Întindem fiecare bilă pe un plan de lucru presărat cu puțină făină cu o dimensiune de 25/35 cm, înțepăm din loc în loc cu furculița și le coacem 7-8 minute sau cât e nevoie să se rumenească ușor.
Le transferăm pe un grătar și le lăsăm sa se răcească complet.
Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.