Prăjitura Kinder mandarin

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Kinder mandarin
  • -24 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Kinder mandarin

Prăjitura Kinder Mandarin este un desert fin și rafinat, inspirat de faimosul baton Kinder, dar îmbogățit cu prospețimea mandarinei. Această prăjitură se remarcă prin combinația perfectă de blat pufos, cremă delicată și un strat generos de jeleu aromat de mandarine, oferind un echilibru ideal între dulce și fructat.

Prăjitura Kinder mandarin

Blatul, moale și aerat, este pregătit din ingrediente simple, dar alese cu grijă pentru a oferi o textură ușoară, asemănătoare pandișpanului. Urmează un strat cremos și catifelat pe bază de mascarpone cu frișcă, care adaugă un gust delicat și echilibrat. Punctul de atracție al prăjiturii este stratul de jeleu din mandarine proaspete, care aduce o notă ușor acrișoară, completând perfect dulceața celorlalte ingrediente.

Prăjitura Kinder mandarin

Această prăjitură este ideală pentru ocazii speciale sau pur și simplu pentru momente de răsfăț, oferind un gust proaspăt, echilibrat și reconfortant. Se servește rece, pentru ca straturile să se întrepătrundă perfect, iar fiecare mușcătură să fie o explozie de savoare.

Prăjitura Kinder mandarin

Rețeta este de la doamna Angi Soare cu mici modificări, iar pe această cale îi mulțumesc ❤️Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modulul de preparare detaliat pas cu pas.
Prăjitura Kinder mandarin

Cum facem prăjitura Kinder Mandarin

Ingrediente pentru blat:

  • 2 ouă întregi
  • 240 g zahăr tos
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 180 ml lapte cu 3,5-% grăsime
  • 220 g iaurt
  • 320 g făină albă tip 000
  • 60 g cacao de bună calitate
  • 5 g praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de aodiu
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 g mascarpone
  • 500 ml smântână pentru frișcă din lapte de vacă cu 35-36% grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri de miere
  • 1-2 lingurițe extract de portocale în funcție de calitatea acestuia

Ingrediente pentru jeleu:

  • 550 g suc de mandarine
  • 200 g dulceață de portocale iar pentru cei care doresc să o facă acasă, găsiți rețeta aici
  • 40 g amidon alimentar din porumb
  • 10 g gelatină alimentară
  • 1-2 lingurițe extract de portocale în funcție de calitatea acestuia
  • 100-150 g zahăr tos în funcție de cât de dulci sunt mandarinele și gemul.

Ingrediente pentru glazură:

  • 200 g ciocolată cu 50% conținut de cacao
  • 200 g smântână pentru frișcă din lapte de vacă cu 35-36% grăsime

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de 22/32 cm sau una mare de 45/32 cm cu hârtie de copt.

Într-un castron cernem ingredientele uscate, făina, praful de copt, bicarbonatul și cacaua.

Prăjitura Kinder mandarin

Într-un castron omogenizăm ouăle, uleiul și zahărul, sarea cu un tel până zahărul este complet topit.

Prăjitura Kinder mandarin

Adăugăm iaurtul și laptele și omogenizăm.

Prăjitura Kinder mandarin

Adăugăm ingredientele uscate și amestecăm până compoziția devine omogenă.

Prăjitura Kinder mandarin

Împărțim compoziția în două părți egale și o turnăm în tăvile tapetate sau dacă ați ales să faceți doar într-una atunci în tava mare și poi tăiat în 2. Nivelăm și dăm la copt pentru 21-22 de minute sau până trece testul scobitorii.

Prăjitură cu mere, cremă de vanilie și glazură de ciocolată

NOTĂ: Nu coaceți mai mult decât este nevoie că blatul se va usca.

Scoatem blatul/blaturile pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem toate ingredientele într-un castron și le mixăm până obținem o cremă fermă și consistentă.

Prăjitura Kinder mandarin

NOTĂ: Nu mixați mai mult decât este nevoie, altfel riscați să se taie crema.

Mod de preparare pentru jeleu:

Dizolvăm amidonul în 100 ml suc de mandarine.

Prăjitura Kinder mandarin

Punem gelatina la hidratat în 100 ml suc de mandarine pentru 10 minute.

Prăjitura Kinder mandarin

Într-un blender punem dulceața de portocale cu sucul de mandarine rămas și le mixăm până compoziția devină fină și omogenă.

Prăjitura Kinder mandarin

Punem din nou la foc mediu și adăugăm amestecul de amidon în compoziția mixată și amestecăm într-una până da primele clocote.

Prăjitura Kinder mandarin

După ce a fiert o dăm deoparte pentru 5 minute. Eu am pus un pic de colorant roșu să fie mai frumoasă culoarea.
Prăjitura Kinder mandarin

Adăugăm gelatina hidratată în compoziția caldă și omogenizăm. Lăsăm să ajungă la temperatura camerei, timp în care amestecăm din când în când pentru a nu face crustă.

Prăjitura Kinder mandarin

Asamblare:

Punem un blat, jumătate din cremă, jeleul și dăm la frigider până jeleul este complet întărit.

Prăjitura Kinder mandarin

Turnăm cealaltă jumătate de cremă, nivelăm și al doilea blat. Presăm ușor. Punem o folie deasupra și dăm la frigider peste noapte sau pentru minim 6 ore.

Mod de preparare pentru glazură:

Aducem smântâna în punctul de fierbere și o dăm jos de pe foc, adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm. Dăm ganache-ul la rece pentru doua ore.
Prăjitura Kinder mandarin
Scoatem prăjitura de la frigider și o acoperim cu cremă de ciocolată. Dacă doriți să faceți grilajul deasupra păstrați 2 linguri de cremă pe care o încălzim ușor și turnați o în fir subțire în zig zag cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă și mică.
Prăjitura Kinder mandarin
Tăiem cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă. spor la treabă și să vă fie de folos!

Prăjitura Kinder mandarin

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password