Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

( 0 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane
  • -20 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane este un adevărat răsfăț pentru simțuri, o combinație echilibrată între gustul intens de ciocolată, dulceața naturală a bananelor și prospețimea vibrantă a căpșunilor.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Blatul este pufos și umed, obținut dintr-un amestec fin de cacao de calitate și banane coapte, ciocolată care oferă o textură moale și un gust bogat, ușor caramelizat.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Deasupra, o cremă aerată de căpșuni proaspete cu cremă de brânză și frișcă, fină ca o spumă, aduce un contrast răcoritor și fructat, completând armonios savoarea ciocolatei.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Fiecare felie este o armonie între aromele intense și cele delicate, între desertul clasic și reinterpretarea modernă. Ideală pentru momente speciale sau pur și simplu când vrei să te răsfeți cu ceva cu adevărat special.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Cum facem Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Ingrediente umede pentru blat:

  • 240 g pulpa de banane bine coapte
  • 250 lapte cu 3,5% grăsime
  • 125 ml ulei
  • 1 lingură de oțet de mere sau de vin
  • 1 linguriță extract de vanilie

Ingrediente uscate pentru blat:

  • 250 g făină albă tip 000
  • 150 g zahăr brun
  • 130 g ciocolată mini chipsuri sau tocată grosier
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 10 g praf de copt
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru crema de căpșuni:

  • 1 kg de căpșuni
  • Sucul de la o lămâie mare sau 2 mai mici
  • 300 g zahăr tos
  • 1 kg cremă de brânză Philadelphia
  • 400 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35/36% grăsime
  • 50 g zahăr pudră
  • 10 g gelatină alimentară
  • 50 ml apă rece

Ingrediente pentru decor:

  • 100 g smântână din lapte pentru frișcă cu 35/36% grăsime
  • 70 g zahăr pudră
  • 200 g cremă de brânză Philadelphia
  • piure de căpșuni, căpșuni proaspete, mentă, ciocolată, etc

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de 23/28 cm cu hârtie de copt.

Într-un castron punem pulpa bananelor și o zdrobim cu un tel.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Adăugăm celelalte ingrediente umede în afară de oțet și amestecăm bine.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Încorporăm ingredientele uscate, ciocolată, oțetul și amestecăm bine cu un tel să încorporăm bine făina.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Turnăm în tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 19-20 de minute sau până trece testul scobitorii. Mare atenție ca nu cumva pe scobitoare să rămână ciocolată și să o confundați cu aluatul. Așa că verificați în mai multe locuri să vă asigurați de acest aspect.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Scoatem tavă din cuptor și o lăsăm să se tempereze pentru 10 minute în tavă în care s-a copt după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

Când e rece îndepărtăm capacul atât cat să avem un blat drept și uniform.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Mod de preparare pentru crema de căpșuni:

Spălăm căpșunile și le îndepărtăm codițele.

Punem gelatina la hidratat în apă rece.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Punem copsunile împreună cu zahărul și sucul de lămâie la fiert până obținem o compoziție similară unei dulceți groase. Ar trebui să ne rămână după fiert cam 700 g dar acum depinde și de câtă apă conțin căpșunile. Le lăsăm să se răcească complet.

Dulceață de căpșuni bob cu bob

Punem compoziția rece de căpșuni împreună cu crema de brânză și amestecăm bine cu un tel sau cu un robot de bucătărie atât cât să se omogenizeze și căpșunile să nu se fărâme de tot.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Punem smântână împreună cu zahărul pudră și mixam cu ajutorul unui robot de bucătărie până obținem o frișcă consistență și stabilă.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Asamblare:

Încălzim gelatina și o adăugăm treptat compoziția de căpșuni cu crema de brânză.
Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

În compoziția de căpșuni încorporăm treptat frișca bătută până compoziția devine uniformă.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Turnăm peste blat și nivelăm. Dăm la rece pentru minim 6 ore.

Mod de preparare pentru decor:

Punem toate smântâna, crema de brânză reci împreună cu zahărul pudră și mixam până se întărește.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Decorăm prăjitură după imaginație cu cremă de brânză la care puteți adăuga un piure de căpșuni, ne stă, căpșuni proaspete, etc și este gata de servit. Eu am făcut mici găurele în aveline și am pus piure de căpșuni.

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password