Prăjitura Cioco Fantezie cu căpșuni și banane este un adevărat răsfăț pentru simțuri, o combinație echilibrată între gustul intens de ciocolată, dulceața naturală a bananelor și prospețimea vibrantă a căpșunilor.
Blatul este pufos și umed, obținut dintr-un amestec fin de cacao de calitate și banane coapte, ciocolată care oferă o textură moale și un gust bogat, ușor caramelizat.
Deasupra, o cremă aerată de căpșuni proaspete cu cremă de brânză și frișcă, fină ca o spumă, aduce un contrast răcoritor și fructat, completând armonios savoarea ciocolatei.
Fiecare felie este o armonie între aromele intense și cele delicate, între desertul clasic și reinterpretarea modernă. Ideală pentru momente speciale sau pur și simplu când vrei să te răsfeți cu ceva cu adevărat special.
Ingrediente umede pentru blat:
Ingrediente uscate pentru blat:
Ingrediente pentru crema de căpșuni:
Ingrediente pentru decor:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de 23/28 cm cu hârtie de copt.
Într-un castron punem pulpa bananelor și o zdrobim cu un tel.
Adăugăm celelalte ingrediente umede în afară de oțet și amestecăm bine.
Încorporăm ingredientele uscate, ciocolată, oțetul și amestecăm bine cu un tel să încorporăm bine făina.
Turnăm în tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 19-20 de minute sau până trece testul scobitorii. Mare atenție ca nu cumva pe scobitoare să rămână ciocolată și să o confundați cu aluatul. Așa că verificați în mai multe locuri să vă asigurați de acest aspect.
Scoatem tavă din cuptor și o lăsăm să se tempereze pentru 10 minute în tavă în care s-a copt după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.
Când e rece îndepărtăm capacul atât cat să avem un blat drept și uniform.
Mod de preparare pentru crema de căpșuni:
Spălăm căpșunile și le îndepărtăm codițele.
Punem gelatina la hidratat în apă rece.
Punem copsunile împreună cu zahărul și sucul de lămâie la fiert până obținem o compoziție similară unei dulceți groase. Ar trebui să ne rămână după fiert cam 700 g dar acum depinde și de câtă apă conțin căpșunile. Le lăsăm să se răcească complet.
Punem compoziția rece de căpșuni împreună cu crema de brânză și amestecăm bine cu un tel sau cu un robot de bucătărie atât cât să se omogenizeze și căpșunile să nu se fărâme de tot.
Punem smântână împreună cu zahărul pudră și mixam cu ajutorul unui robot de bucătărie până obținem o frișcă consistență și stabilă.
Asamblare:
Încălzim gelatina și o adăugăm treptat compoziția de căpșuni cu crema de brânză.
În compoziția de căpșuni încorporăm treptat frișca bătută până compoziția devine uniformă.
Turnăm peste blat și nivelăm. Dăm la rece pentru minim 6 ore.
Mod de preparare pentru decor:
Punem toate smântâna, crema de brânză reci împreună cu zahărul pudră și mixam până se întărește.
Decorăm prăjitură după imaginație cu cremă de brânză la care puteți adăuga un piure de căpșuni, ne stă, căpșuni proaspete, etc și este gata de servit. Eu am făcut mici găurele în aveline și am pus piure de căpșuni.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.