Bagels clasici cu semințe – descoperirea mea la New York Bagel, Chicago.
Pâinea rotundă cu gaură la mijloc, aurie și rumenită, cu coajă ușor crocantă și miez dens și elastic, este poate unul dintre cele mai emblematice produse de panificație evreiești din America.
Prima mea întâlnire cu adevărații bagels a fost la New York Bagel, în Chicago, iar de atunci am înțeles de ce sunt atât de iubiți. Presărați cu un amestec generos de semințe – mac, susan, in sau floarea-soarelui – acești bagels oferă un echilibru perfect între textură și aromă.
Fierți mai întâi, apoi copți, au un gust unic, autentic, pe care îl poți savura simpli, cu unt și cremă de brânză, sau transformați într-un sandviș consistent. Un preparat simplu la prima vedere, dar plin de poveste și tradiție.
INGREDIENTE
Pentru aluat:
Pentru apa în care vom fierbe bagels:
Pentru uns:
Mod de preparare pentru aluat:
Cernem făina și facem o gaură în mijlocul ei. Adăugăm apa călduță, zahărul, drojdia și amestecăm ușor doar în mijloc ca să hidratăm drojdia și bineînțeles ulterior să se activeze. Lăsăm așa vreo 10-15 minute în funcție de cat de cald e în bucătărie.
Adăugăm sarea și amestecăm cu ajutorul unei spatule până aceasta devine ineficientă, apoi trecem la frământatul manual până obținem un aluat compact. Nu vă faceți griji ca aluatul este mai consistent, așa trebuie să fie.
Punem aluatul într-un castron și îl acoperim cu o folie de prospețime apoi îl dăm la frigider până a doua zi.
Scoatem aluatul de la frigider, îl împărțim în 8 părți egale și dăm forma bilelor. Le punem pe un plan de lucru bine înfăinat și acoperim cu o folie de prospețime. Lăsăm cam 30 de minute la odihnit.
Îndepărtăm foilia de prospețime și presărăm din nou făină peste bilele de aluat, apoi luăm una câte una și facem o gaură cu diametrul unei monezi de 50 în mijlocul lor și le punem din nou pe planul de lucru înfăinat acoperite cu folia de prospețime pentru 35-40 de minute.
Apoi tapetam o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.
Mod de preparare pentru apa în care vor fierbe bagels:
Între timp punem oala cu apă și celelalte ingrediente la fiert. Când dă în clocot punem câte un covrig la fiert pentru 30 de secunde pe fiecare parte.
Transferăm covrigii pe tavă, îi ungem cu albușul bătut cu apă și presărăm semințele preferate.
Dăm la cuptor pentru 22-24 de minute sau cat este nevoie să se rumenească frumos de o culoare similară chihilimbarului.
Scoatem covrigii pe un grătar și îi lăsăm să se răcească complet.
Sunt gata de servit, spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de paine și patiserie dar și multe altele, găsiți în secțiunea pâine și patiserie sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.