Dacă iubești rețetele simple, dar care par complicate la final, atunci Cornulețe cu jumări sunt fix pentru tine. Întinzi o foaie de aluat, o ungi, o împături de două ori apoi le rulezi și le așezi direct în tavă, unul lângă altul.
Magia se întâmplă la cuptor, cornulețele cresc frumos, se desprind foile unele de altele și creează un efect de straturi aurii și pufoase, între care se ascunde pasta de jumere. Rezultatul? O gustare crocantă la exterior, moale și aromată în interior, care se desfac delicate, fără niciun efort.
Perfecte pentru brunch, pachețelul de la birou sau pur și simplu de ronțăit calde, direct din tavă, aceste Cornulețe cu jumări sunt dovada că uneori cele mai delicioase rețete sunt și cele mai simple.
Acum vă invit așa rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tapetăm 2 tăvi mai de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Dam jumările pe mașină de tocat cu sita fină.
Cernem făina într-un castron, facem o gaură în ea și punem apă, zahărul și drojdia. Amestecăm ușor atât cat să umezim drojdia și o lăsăm să se activeze pentru 10-12 minute.
Adăugăm oul, sarea și amestecăm cu o spatulă de silicon până aceasta devine ineficientă și trecem la frământatul manual. Vom obține un aluat elastic și ușor lipicios. Nu vă faceți griji așa trebuie să fie. Nu mai adăugați făină ca nu vor mai ieși la fel de pufoase.
Încorporăm și uleiul și continuam să frământăm până aluatul este complet omogen.
Punem aluatul într-un castron uns cu ulei și îl lăsăm să își dubleze volumul.
Scoatem aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină și îl întindem cu o dimensiune de 60/40 cm. Ungem cu pastă de jumere.
Aducem 1/3 din partea de jos spre partea de sus.
Partea de sus o aducem peste cea de jos.
Partea din dreapta 1/3 spre stanga si stanga peste cea din dreapta.
Întindem din nou aluatul la aceeași dimensiune, ungem din nou și împăturim încă o dată aluatul ca mai devreme, apoi tăiem exact așa cum vedeți în fotografie, facem o incizie la capete, după cum și cât doriți de mari să fie.
Rulăm cornulețele și le punem în tavă, le lăsăm să își dubleze volumul.
Băgăm tava la cuptor și coacem 20-22 de minute și până se rumenește frumos!
Scoatem din cuptor și transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească… asta în caz ca mai apucă.
Simplu, rapid și gustos. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de paine și patiserie dar și multe altele, găsiți în secțiunea pâine și patiserie sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.