Cornulețe cu jumări

( 0 out of 5 )
Loading...
Cornulețe cu jumări
  • -60 bucServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Cornulețe cu jumări

Dacă iubești rețetele simple, dar care par complicate la final, atunci Cornulețe cu jumări  sunt fix pentru tine. Întinzi o foaie de aluat, o ungi, o împături de două ori apoi le rulezi și le așezi direct în tavă, unul lângă altul.

Cornulețe cu jumări

Magia se întâmplă la cuptor, cornulețele  cresc frumos, se desprind foile unele de altele și creează un efect de straturi aurii și pufoase, între care se ascunde pasta de jumere. Rezultatul? O gustare crocantă la exterior, moale și aromată în interior, care se desfac delicate, fără niciun efort.

Cornulețe cu jumări

Perfecte pentru brunch, pachețelul de la birou sau pur și simplu de ronțăit calde, direct din tavă, aceste Cornulețe cu jumări sunt dovada că uneori cele mai delicioase rețete sunt și cele mai simple.

Cornulețe cu jumări

Acum vă invit așa rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Cornulețe cu jumări

Cum facem Cornulețe cu jumări

Ingrediente:

  • 700 g făină albă tip 000
  • 400 ml apă călduță
  • 7 g drojdie uscată sau 25 g proaspătă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 ou întreg
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 15 g sare
  • 350 g jumări de porc 

Mod de preparare:

Tapetăm 2 tăvi mai de cuptor cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Dam jumările pe mașină de tocat cu sita fină.

Cernem făina într-un castron, facem o gaură în ea și punem apă, zahărul și drojdia. Amestecăm ușor atât cat să umezim drojdia și o lăsăm să se activeze pentru 10-12 minute.

Cornulețe cu jumări

Adăugăm oul, sarea și amestecăm cu o spatulă de silicon până aceasta devine ineficientă și trecem la frământatul manual. Vom obține un aluat elastic și ușor lipicios. Nu vă faceți griji așa trebuie să fie. Nu mai adăugați făină ca nu vor mai ieși la fel de pufoase.

Cornulețe cu jumări

Încorporăm și uleiul și continuam să frământăm până aluatul este complet omogen.

Cornulețe cu jumări

Punem aluatul într-un castron uns cu ulei și îl lăsăm să își dubleze volumul.

Scoatem aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină și îl întindem cu o dimensiune de 60/40 cm. Ungem cu pastă de jumere.

Aducem 1/3 din partea de jos  spre partea de sus.

Cornulețe cu jumări

Partea de sus o aducem peste cea de jos.

Cornulețe cu jumări
Partea din dreapta 1/3 spre stanga si stanga peste cea din dreapta.

Cornulețe cu jumări

Întindem din nou aluatul la aceeași dimensiune, ungem din nou și împăturim încă o dată aluatul ca mai devreme, apoi tăiem exact așa cum vedeți în fotografie, facem o incizie la capete, după cum și cât doriți de mari să fie.

Cornulețe cu jumări

Rulăm cornulețele și le punem în tavă, le lăsăm să își dubleze volumul.

Cornulețe cu jumări

Băgăm tava la cuptor și coacem 20-22 de minute și până se rumenește frumos!

Cornulețe cu jumări

Scoatem din cuptor și transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească… asta în caz ca mai apucă.

Cornulețe cu jumări

Simplu, rapid și gustos. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru multe alte rețete de paine și patiserie dar și multe altele, găsiți în secțiunea pâine și patiserie sau click pe fotografie.

IMG_6305-225x300.jpeg


Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password