Print Recipe
Abagannuc or baba ghanoush este un fel popular de mancare din bucataria de sud a Turciei. Vinetele coapte pe grătar păstrând aroma delicioasa de fum. Sunt atatea versiuni ale acestui fel de mâncare, dar parca aceasta este cea mai buna! Ușor dulceaga și picantă, poate fi servit ca atare, garnitura sau ca salata, rece sau cald. Iar alături de o pâine proaspăta cu coaja crocanta, sau niște baghete ori alături de o brânza feta
Step by step method
-
Pentru început punem la grătar vinetele, ardeii și roșiile.
Le lăsam sa se scurga intr-o sita de inox sau plastic, tăiem vinetele si ardeii la 3-4 cm și roșiile cuburi.
-
Intr-o tigaie punem uleiul, adăugăm usturoiul tocat mărunt și îl lăsam sa se caleasca puțin. Adăugăm roșiile și ardeii, mai călim 3-4 minute pentru a obține culoare.
-
Adăugăm vinetele, zeama de lămâie și dam gust. Gatim la foc mic pana se reduce și vom obține consistenta unei zacusti. Amestecam ușor astfel încât sa nu zdrobim foarte tare vinetele. La final adăugăm pătrunjelul și este numai buna de servit!
-
Spor la treaba și pofta buna!