Piept de pui fraged cu cartofi dulci copți și chorizo la cuptor
Un prânz sa o cină rapidă, gustoasă, sănătoasă și aromată. Combinația de cartof dulce copt cu chorizo și pui fraged este fabuloasă.
Pentru că toate se gătesc la cuptor și nu ai nevoie să amesteci prin oale, lași cuptorul să își facă treaba in timp ce tu pregătești masa sau te ocupi de alte treburi prin casă.
Așadar e momentul să strângem întreaga familie la masă, pentru că mancarea este gata! 😊
Cum se face pieptul de pui fraged cu cartofi dulci copti și chorizo la cuptor
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Curățăm legumele, le spălăm și le tăiem cuburi măricele, le condimentăm și le amestecăm cu jumătate din cantitate de ulei. Le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 20-25 de minute.
Pieptul de pui îl ștergem cu un șervet de bucătărie, îl tăiem bucățele la 40-50 g/ bucată , îl condimentăm cu sare, piper și fulgi de chilli, amidonul, îl amestecăm.
adăugăm cealaltă jumătate din cantitatea de ulei și îl amestecăm din nou. Punem și chorizo-ul tăiat grosier.
Ridicăm temperatura la 220 de grade.
Punem puiul cu chorizo într-o tavă teflonată sau tapetată cu hârtie de copt și îl dăm și pe el la cuptor pentru 10-12 minute, amestecând în el la jumătatea timpului.
Adaugăm mazărea peste cartofi, adăugăm și bucățile de pui, fără lichidul rămas și îl mai ținem în cuptor pentru 7-8 minute la 220 de grade.
Doamne ce bine arată și ce gust fabulos are!
Simplu, rapid, gustos și sănătos! Așadar spor la treabă și poftă bună!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Mihaela
Unde e amidonul, unde e cealalta jumatate din cantitatea de ulei, de ce in poze sunt condimentati cartofii, iar in reteta nu? Nu verifici textul inainte sa-l publici? Slabut
chefnicu
Mai citiți încă o dată, cu atenție, va rog tare mult, dar cu mai multă atenție 🙂