Papricaș de cartofi cu coadă de vită
Papricașul este o rețetă traditional ungurească, o mâncare de cartofi cu sau fără găluște de făină, deasemeni o rețetă foarte gustoasă și ușor de făcut. Practic papricașul este o tocănița de cartofi cu diferite adaosuri de carne. Poate fi făcută simplă de post sau cu carne, care poate fi de pui, porc, vită.
Alegerea perfectă pentru un prânz rapid sau o cină alături de cei dragi mai ales în serile reci din toamnă până în primăvară.
La noi în casă, pot spune că s-a mâncat aproape în fiecare săptămână. Îmi aduc aminte că bunica îl făcea cu aproape orice fel de carne, dar în perioada posturilor era o mâncare nelipsită din meniu.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm și spălam legumele. Ceapa și ardeiul le tocăm mărunt, morcovii îi tăiem felii mai grosuțe, cartofii îi tăiem cuburi mari.
Coada de vită o tăiem la fiecare articulație.
Punem ceapa și ardeiul la călit în ulei, adăugăm sare și călim pentru câteva minute.
Punem bucățile de coadă de vită și continuăm să călim la foc mediu pentru 10 minute.
Adăugăm apă cât să acopere cozile de vită, boiaua dulce, boiaua iute, cimbrul, usturoiul, foile de dafin și fierbem la foc domol aproximativ 2 ore sau cât este necesar pentru carne să fie gatită.
Punem morcovii și cartofii, iar dacă mai necesită lichid, adăugăm apă și mai fierbem aproximativ 20 de minute la foc mediu.
Cu 5 minute înainte de a fi fierți cartofii adăugăm pasta de tomate, dăm gust cu sare și piper. Tocăm pătrunjelul și este gata de servit.
Simplu, gustos și consistent, dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!