Dovleac copt cu miere și scorțișoară
Miros de toamnă, arome inconfundabile de scorțișoară și miere (iar salivez) prevestesc venirea anotimpului rece, motiv numai bun să pornim cuptoarele, să ne apucăm aeriosnde bucătărit cu roadele minunate ale toamnei.
Îmi aduc aminte de bunica, care făcea cel mai bun dovleac copt cu miere și imediat ce-l scotea din cuptor presăra scorțișoară măcinată. Și nu făcea bucățele, așa cum vă voi prezenta rețeta de astăzi, ci bucăți serioase, uneori chiar sferturi, depinde de cât de mare era dovleacul și nu avea timp de curățat la el, atât că îi spăla coaja, îl tăia și curăța casa semințelor. După care direct in cuptor cu miere. Daaaa, o spun încă o dată, era cel mai bun desert din lume.
Mergeam cu fratele meu pe deal, că acolo avea grădina și aduceam dovlecii acasă pentru a-i pune la cuptor. Ce vremuri, direct din câmp…
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, modul de preparare, dar vă previn că înainte ar trebui să dați o fugă până la piață și nu după unul, ci după minim 2 bucăți 🙂
Ingredinete:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade.
Se curăță și se spală dovleacul, se curată de casa semințelor.
Se taie fâșii potrivite, după care se pun restul ingredintelor și se amestecă bine.
Pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt se aranjează feliile de dovleac, astfel încât să rămână puțin spațiu între ele.
Se coace 30-35 de minute sau până se înmoaie și se rumenește frumos. Vă doresc spor la treabă și poftă bună!