Aceste Cornulețe fragede de post cu nucă sunt spectacol pe cerul gurii, musai trebuie să le încercați și vă veți îndrăgosti iremediabil!
Cornulețele fragede, probabil cel mai iubit și mai pregătit desert al românilor. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, poți face un desert de care să nu te mai saturi, care în același timp să îți aducă aminte și de copilărie.
De data aceasta vă aduc în atenție niște cornulețe simple de post, dar fragede de se topesc în gură.
Totul a pornit de la o clientă, care în perioada postului, respectă cu sfințenie rânduiala creștină și care m-a motivat de a face aceste cornulețe. Îmi spunea: Nicu, as vrea ca nici macar în zilele de post să nu îmi lipsească ceva dulce de pe masă. Am încercat eu să îi ofer varianta cea mai simplă și anume un tort de post cu ciocolată, zmeură și cremă de ciocolată cu unt de arahide, la care ea a venit și a zis, da cornulețe nu știi să faci de post?!
Nu a fost atât de greu, pentru că rețeta asta e din caietul mamei, una simplă pe care o făcea bunica Măriuca. Ce a ieșit, vă spun exact cu cuvintele Deliei: auzi când a venit bărbatu-meo după comandă, până ce a ajuns acasă le-au mâncat pe toate, așa că te rog să-mi mai faci o porție și de data asta o să vin eu după ele, ca să vadă ce înseamnă să ajungi acasă cu cutia goală. Mi-a plăcut remarca asta și m-a amuzat în același timp 😂😂😂.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul simplu de preparare.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Într-un castron amestecăm făina cu praful de copt.
Într-un bol punem margarina cu zahărul și mixăm până se spumează.
Adăugăm extractul de vanilie, coaja de lămâie, laptele treptat și îl încorporăm în margarină.
Punem compoziția de făină peste compoziția de margarină și amestecăm cu ajutorul unei spatule, până aceasta va deveni ineficientă.
Frământăm aluatul până devine elastic și omogen. Îl punem într-o folie de prospețime și îl lăsăm la rece pentru o oră.
Într-un castron amestecăm magiunul cu nuca și îl punem într-un sac cu șpriț.
Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul cu dimensiunea de 40/55 cm.
Împărțim aluatul în 3 părți egale astfel obținând 3 bucăți de 13-14 cm/ 55 cm. Distribuim compoziția de magiun în partea de jos a fiecărei foaie.
Rulăm lejer, astfel încât să obținem ultima parte sub rulou. (Ar trebui să obținem 3 rulări, astfel punem magiunul venim cu o parte de aluat peste și mai rulăm încă de 2 ori)
Cu ajutorul unui cuțit îmbine ascuțit, tăiem fiecare rulou în 10 bucăți egale și le punem în tăvi. Coacem 15 minute fiecare tavă sau până se rumenesc ușor. Dacă aveți un cuptor mai bun, se pot coace ambele tavi deodată, însă trebuie să ridicați temperatura la 190 de grade.
Le scoatem din cuptor și le presărăm zahăr pudră. Simplu, rapid și economicos. Vă urez spor la treabă și poftă bună!