Ce facem și ce nu în noaptea de Anul Nou?!

Ce facem și ce nu în noaptea de Anul Nou?!

Ce facem și ce nu în noaptea de Anul Nou?!

În ajun de An Nou, vreau să vă povestesc câteva dintre cele mai interesante și îndrăgite superstiții și obiceiuri care ne promit un an nou mai bun, așa cum visăm fiecare dintre noi. Fie că sunteți sau nu superstițioși sau pur și simplu doriți să adăugați un strop de farmec revelionului, aceste tradiții românești sunt pentru noi toți.

Ce facem și ce nu în noaptea de Anul Nou?!

  1. Pentru Alungarea Spiritelor Rele musai Zgomot și Veselie: Tradițiile românești spun că pentru a întâmpina cum se cuvine Anul Nou, nu trebuie să  îl așteptăm în liniște. Veselia, țipetele și Zgomotul sunt esențiale pentru a alunga spiritele rele. În unele zone ale țării chiar se recomandă purtarea unei căpățâni de usturoi în buzunar și sunarea clopoțeilor la miezul nopții.
  2. Haine Noi de culoare Roșie pentru Innoire și Dragoste: Se spune că Anul Nou trebuie să ne prindă în haine noi, simbolizând înnoirea. Iar pentru cei care sunt în căutarea marii iubiri, roșul este culoarea ideală
  3. Primul Vizitator, primul care calcă pragul casei: Credința populară spune că primul om care trece pragul casei în noul an ar trebui să fie bărbat, pentru a aduce belșug și prosperitate.
  4. Nu dormim în Noaptea de Anul Nou: Pentru a evita un an somnoros și morocănos, tradiția ne îndeamnă să rămânem treji în noaptea dintre ani.
  5. Sărutul de Miezul Nopții: Indiferent dacă te afli sub un buchet de vâsc sau nu, primul sărut al nopții este un must-have pentru a asigura afecțiunea în noul an.
  6. Cheltuieli și Aruncatul gunoiului – Un Mare Nu: Superstițiile ne spun că în ultima și prima zi din an nu ar trebui cheltuim deloc ba chiar nici să aruncăm lucruri din casă, inclusiv gunoiul, pentru a nu alunga norocul.Ce facem și ce nu în noaptea de Anul Nou?!
  7. Boabele de Grâu și Mulți Bani în Buzunar: Tocmai pentru a preveni foametea și sărăcia, se recomandă să purtăm câteva boabe de grâu și bani în buzunar.

Ce facem și ce nu în noaptea de Anul Nou?!

8. Plătește-ți datoriile și ține cont de Visele Profetice: Încearcă să-ți plătești toate datoriile înainte de miezul nopții, iar dacă ești femeie nemăritată, pune busuioc, o ramură de măr și un ban în apă pentru a-ți visa viitorul soț.

9. Deschisul Ușii la Miezul Nopții: Pentru a lăsa ca anul vechi să plece îndată și pe cel nou să intre, cu prosperitate și bunăstare e bine să deschizi ușa exact la miezul nopții.

Ce facem și ce nu în noaptea de Anul Nou?!

10. Mănâncă Pește vs. Nu mânca Carnea de Pasăre: Peștele este considerat aducător de prosperitate, de unde și vorba “te miști ca pește în apă” în timp ce carnea de pasăre este evitată, deoarece se crede că poate risipi bunăstarea, puiul fiind o pasăre care scurmă și împrăștie tot.

11. Cum te Comporți în Noaptea de Revelion: Se spune că dacă ești politicos și manierat în noaptea de Revelion, vei fi așa tot anul. Evită discuțiile în contradictoriu, limbajul licențios și povestirile sumbre, nici măcar statul în preajma celor care fac asta.

12. Mănâncă Struguri de Revelion: Consumă 12 boabe de struguri la miezul nopții, iar asta simbolizează prosperitatea în fiecare dintre cele 12 luni ale anului următor.

13. Cu sau Fără Sex în noaptea dintre ani: Cuplurile care doresc să își petreacă noaptea dintre ani împreună ar trebui să ia în considerare ca sexul la ora 00:00 dar și imediat după ora asta până crapă de ziuă, trebuie evitat. În schimb pentru cei căsătoriți face ca relaţia să devină mai stabilă. În cazul familiştilor, o partidă de amor va aduce buna înţelegere şi pasiunea în întregul an ce urmează.

14. Boabele de Fasole si nu numai: pot aduce prosperitate și sănătate tuturor celor care consumă boabe de anul nou.

Acestea sunt doar câteva dintre superstițiile și obiceiurile care ne îndrumă spre un an nou plin de bucurii și realizări. Indiferent dacă alegeți să le urmați sau nu, vă dorim un An Nou fericit și plin de momente memorabile!

Voi ce tradiții urmați în noaptea de Anul Nou?

Leave A Comment

x

Register

Lost Password