Medium
x Ingredients
Ingrediente pentru aluatul fraged cu unt Ingrediente pentru umplutura de mere cu scorțișoară
400 g făină albă plus extra pentru întins
200 g unt
2 ouă întregi
150 g smântână cu 20% grăsime
20 g zahăr vanilat
Un praf de sare
40 g zahăr pudră pentru deasupra 3 kg mere
100 g unt
200 g stafide
200 g zahăr
10 g zahăr vanilat
3 linguri de griș
Zahăr pudră pentru ornat
Plăcintă, când aud acest cuvânt mă duce gandul la plăcintă cu mere, cu brânză și stafide, cu dovleac, cu nuci…
Placintă cu brânză și stafide în aluat fraged cu unt: Plăcintă, când aud acest cuvânt ma duce gandul la plăcintă…
Avem anul acesta mere din plin, așa că trebuie să ne punem mintea la contribuție! Ieri eram prin livada de meri…
x Ingredients
Pentru gulaș Pentru găluște
1 kg carne de vită
500 g ceapă albă
500 g ardei capia/gogoșar/ardei gras roșu
100 ml ulei de floarea soarelui
Ardei iute după gust
2 frunze de dafin
O crenguță de cimbru proaspăt
1 lingură chimen măcinat
1 lingură cu vârf de boia dulce
250 g morcovi
200 g pătrunjel rădăcină
1 kg de cartofi
Sare și piper după gust
1 legătură pătrunjel 2 ouă
70-75 g făină de grâu, poate ajunge până la 100 g, în funcție de ouă
Sare după gust
Să tot fie vreo 20 de ani de când fac aceeași rețetă clasică de gulaș de vită cu găluște și cartofi,…
Burger cu pulled pork, sos barbeque și salată Coleslaw cu iaurt și miere De când aștept momentul să fac un…
x Ingredients
Pentru blatul de biscuiți Pentru crema de ricotta Pentru toppingul de căpșuni
280 g biscuiți digestivi
140 unt cu 80% grăsime 750 g ricotta
250 ml smântână 32%
200 ml smântână pentru frișcă
150 g zahăr pudră
1 plic de zahăr vanilat
10 g gelatină
60 ml apă rece 800 dulceață căpșuni/ cireșe/ caise/ piersici
10 g gelatină
60 ml apă rece
Cheesecake-ul este un desert format din minimum 2 straturi, cel mai important ca și consistență fiind cel de brânză, care poate…
x Ingredients
Pentru pulpele de rață Pentru varza Bavareză Pentru găluștele de făină
4 pulpe de rață de aproximativ 250g/buc
Boabe de piper
2 foi de dafin
100 ml ulei vegetal
Sare după gust 1 kg varză roșie
O ceapă medie
50 ml ulei vegetal
250 g mere verzi
100 g prune deshitratate fără sâmburi
200 ml vin roșu sec
50 g zahăr brun
Scorțișoară după gust
Sare și piper după gust 2 oua
70-75 g făină depinde de ouă poate ajunge și la 100 g
O legătură de pătrunjel
30 g unt
Pulpe de rață confit cu varză Bavareză cu prune uscate și găluște o rețetă care combină o rețetă clasică franceză de…
x Ingredients 4 kg de mere roșii
500-700 g zahăr sau mai mult după gust
1 l apă
Anul acesta am fost în Valencia și la micul dejun erau niște cuburi închise la culoare, prima zi am evitat, a…
Ciorbă de perișoare à la grec Azi o sa facem cea mai bună și mai delicioasă Ciorbă de perișoare à la…
x Ingredients
Pentru blatul de ciocolată Pentru crema patiseră de vanilie Pentru crema de bezea elvețiană
200 g făină albă
35 g cacao
3 ouă
170 g zahăr
90 ml cafea fierbinte
170 g iaurt grecesc
95 ml ulei floarea soarelui
100 g ciocolată neagră mărunțită
5 g praf copt (1 linguriță)
2 g bicarbonat de sodiu (1/4 linguriță)
Un praf de sare 600 ml lapte
5 Gălbenușe
75 g amidon
200 g zahăr
Un praf de sare
1 lingura extract de vanilie
400 g banane
100 g albușuri cântărite
180 g zahăr
230 g unt cu minim 80% grăsime
Un praf de sare
Tort de ciocolată cu cremă patiseră de vanilie, banane și cremă de bezea elvețiană, un desert care este rezultatul ce visezi…
x Ingredients
Pentru blatul de ciocolata Pentru crema pastisera cu unt
200 g făină albă
35 g cacao
3 ouă
170 g zahăr
90 ml cafea fierbinte
170 g iaurt grecesc
95 ml ulei floarea soarelui
100 g ciocolată neagră mărunțită
5 g praf copt (1 linguriță)
2 g bicarbonat de sodiu (1/4 linguriță)
Un praf de sare
450-500 g mure proaspete 600 ml lapte
5 Gălbenușe
75 g amidon
100 g unt
200 g zahăr
Un praf de sare
1 lingura extract de vanilie
Dragii mei, nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul și am ajuns să împărtășesc cu dumneavoastră 100 de rețete,…
x Ingredients
Pentru supa Pentru pesto de pătrunjel
Hribi 250 g
Gălbiori 250 g
Pleurotus 250 g
Champignon brune 250 g
Câte 3 linguri de ulei de măsline pentru fiecare fel de ciuperci
O căpățâna de usturoi
2 l supa de legume sau de pui
500 ml smântână cu 32% grăsime
4 Gălbenușe
O jumătate de latura de pătrunjel
Câteva fire de cimbru
Sare și piper după gust 1 legătura de pătrunjel
2 căței de usturoi
50 ml ulei de măsline
Sare si piper după gust
Este ceva vreme de când alături de niște prieteni am mancat o supă de ciuperci de pădure cu smântâna si pesto…
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații Acceptă
Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.
Închide