Abonează-te la canalul de Youtube

Prăjitură cu brânză, mousse de ciocolată neagră și zmeură

( 4.5 din 5 )
Se încarcă...
  • 12 pPorții
  • 2:30 hPreparare
  • 20 mGătire
  • 2:50 hGata în
Printează rețeta

Prăjitură cu brânză, mouse de ciocolată neagră și zmeură

 

Dacă tot sunt în sezon și piața e plină de ele, ar trebui să profităm la maximum de aceste fructe mici, dar sănătoase, pline de vitamine și de nutrienți, antocianini, având proprietăți astringente, antibacteriene și multe altele!

Combinațiile clasice cred că merg cel mai bine, așa că nici nu ma gândesc prea mult ce să fac cu ele, merg de minune cu ciocolata și cu produsele lactate, motiv pentru care astăzi am făcut o prajitiră cu cremă de brânză, mouse de ciocolată și zmeură. Blat fin și pufos cu gust intens de cacao, clasica cremă de brânză pentru prăjituri și torturi dar și cele 2 mouse-uri de ciocolată și zmeură au fost îndeajuns pentru o prăjitură genială cu gust răcoritor de vară.

Merge foarte bine și în forme rotunde, asta în caz că doriți să îl pregătiți pentru o onomastică sau pentru o cină festivă alături de familie sau prieteni.

Alte prăjituri pe care le puteți încerca:

Prăjitură cu mouse de afine, cremă de brânză și glazură oglindă de ciocolată neagră, reteta aici sau click pe fotografie.

Tort de ciocolată fără zahăr, duo mousse de ciocolată cu afine și cremă de brânză, rețeta aici sau click pe fotografie.

 

Ingrediente necesare

Pentru blat:

  • 125 g unt 
  • 160 g zahăr tos
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 2 ouă medii
  • 120 g făină albă
  • 35 g cacao de bună calitate
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 125 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 60 ml apă fierbinte

Pentru crema de brânză

  • 700 g cremă de brânză pentru prăjituri și torturi, rețeta aici.

Pentru mouse-ul de ciocolată:

  • 300 ml smântână pentru frișcă din lapte
  • 100 g ciocolată neagră cu 70% cacao
  • 3 g gelatină

Pentru mouse-ul de zmeură:

  • 200 ml smântână pentru frișcă din lapte de vacă
  • 50 g zahăr pudră
  • 300 g zmeură
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g ciocolată albă de bună calitate
  • 7 g gelatină

Pentru glazura oglinda de ciocolată albă:

  • 200 g glazură oglindă, rețeta aici.

Mod de preparare pentru blat, îl găsiți aici și este exact acelasi ca la prajitura cu mouse de afine, cremă de brânză și glazură oglindă de ciocolată neagră. 

Punem blatul obținut într-o formă și dăm la rece.

Modul de preparare descris pas cu pas pentru crema de brânză aici.

Din toată crema de brânză păstram 2-3 linguri pentru ornat iar restul cremei o punem deasupra, nivelăm din nou și dăm la rece.

Cât stă la rece blatul cu crema de brânză, pregătim mouse-ul de ciocolată.

Modul de preparare mouse de ciocolată neagră:

Punem 100 g de smântână la înfierbântat, adăugăm ciocolata și gelatina hidratată, lăsăm 2 minute după care amestecăm până se omogenizează compoziția. O lăsăm la temperat. Când a ajuns la temperatura camerei este semn că ne putem apuca de frișcă.

Cu ajutorul unui robot de bucătărie batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, adăugăm zahărul pudră și batem în continuare până se întărește.

Punem frișca în 3 tranșe peste compoziția de ciocolată și amestecăm ușor cu o spatulă după fiecare tranșă.

Turnăm mouse-ul peste brânză și dăm din nou la rece.

Mod de preparare pentru mouse-ul de zmeură:

Punem gelatina la hidratat în 30 de ml de apă pentru 10 minute.

Zmeura împreună cu zahărul le punem într-o cratiță la fiert pe foc mic pentru 5-6 minute după care le trecem printr-o sită pentru a scoate sâmburii afară, adăugăm gelatina hidratată și ciocolata, amestecăm până se topește. Dăm la rece amestecând la fiecare 5 minute. Când deja compoziția este rece și capătă consistența smântânii, este semn că poate fi pregătită frișca.

Cu ajutorul unui robot de bucătărie batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, adăugăm zahărul pudră și batem în continuare până se întărește, exact ca la mouse-ul de ciocolată neagră. 

Luăm o treime din cantitatea de frișcă și o adăugăm în compoziția de zmeură, amestecăm ușor, cât să se încorporeze și facem la fel și cu celelalte două treimi.

Turnăm mouse-ul de zmeură peste cel de ciocolată, nivelăm cu ajutorul unei spatule și dăm din nou la rece.

Modul de preparare pentru glazura oglindă de ciocolată albă, găsiți aici.

După ce mouse-ul de zmeură s-a întărit punem și glazura oglindă, turnăm treptat, strat după strat și încercăm să acoperim cât se poate de uniform toată suprafața prăjiturii și iar punem la frigider pentru 20 de minute, după care porționăm.

Ornăm cu crema rămasă, zmeură proaspătă, ciocolată și mentă.

Vă urez spor la treabă și poftă bună! 👍👍👍

Tips & variations

  • Dimensiune tavă de copt: 22/33 cm

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});