Gogoși cu cocos și ciocolată în două variante, clasice și la cuptor

( 4.4 out of 5 )
Loading...
 • -30-40 bucServings+
 • 50 mTimp de preparare
 • 30 mTimp de gatire
 • 1:20 hGata in
Print Recipe

Gogoși cu cocos și ciocolată în două variante, clasice și la cuptor

 

Dacă sunteți iubitori de dulce ca și mine, imposibil să nu vă placă aceste gogoși! Sunt moi, catifelate și aluatul atât de ușor de făcut, încât frământatul nu vă va da bătăi de cap, nici grinda nu trebuie să asude! 😂😂😂

Recunosc că până au ajuns în această formă am cam testat la aluaturi, dar acum fără nici o grijă pot spune că sunt de-a dreptul irezistibile!

Se pot face atât la cuptor cât și clasice, prăjite în ulei, așa că alegerea vă aparține, deși recunosc că prăjite în ulei sunt ceva mai gustoase, dar nici în varianta de la cuptor nu sunt de neglijat!

Combinația de cocos cu cea mai fină și mai bună cremă de ciocolată Nutella, au făcut întotdeauna casă bună împreună, așa că pentru mine dar și pentru ceilalți iubitori de ciocolată și cocos vor fi apreciate la adevărata lor valoare.

Când le-am făcut pentru prima dată în această variantă eram la servici și le-am dat colegilor să le guste, vă spun drept că numai “ioai”, “mmmmm”, “ahhhh” mi-am auzit la urechi. Deci da, le recomand cu toată încrederea! Lista ingredientelor este simplă și toate ingredientele le veți găsi la magazinul din cartier sau din sat!

Alte rețete de gogoși pe care le puteți încerca le găsiți aici:

Gogoși suedeze la cuptor, umplute cu dulceață și frișcă, rețeta aici sau click pe fotografie.

Gogosi cu dovleac copt și scorțișoară, rețeta aici sau click pe fotografie.

Gogoși “Cap de curcan”, din aluat opărit fără dospire, rețeta aici sau click pe fotografie.

Gogoși la cuptor umplute cu cremă de frișcă și ciocolată, rețeta aici sau click pe fotografie

Sau puteți încerca o variantă sărată de Gogoși cu mozzarela, pesto de busuioc și sos marinara, rețeta aici sau click pe fotografie. 

 

Ingrediente necesare

Pentru aluat:

 • 750 lapte
 • 100 zahăr tos
 • 25 drojdie de bere proaspătă
 • 150 cocos răzuit
 • 100 g unt
 • 750 făină albă, plus presărat planul de lucru
 • 4 gălbenușuri
 • Un praf de sare
 • Ulei pentru prăjit

Pentru glasat:

 • 250-300 g Nutella
 • 50 g cocos răzuit
 • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Amestecăm cocosul răzuit cu zahărul pudră.

Ținem borcanul cu Nutella la loc cald ca să fie cât mai lichidă.

Pentru început vom pune drojdia la activat, asta înseamnă că punem zahărul și sarea în 250 ml de lapte, amestecăm bine și adăugăm drojdia. Lăsăm la loc călduț pentru prima dospire sau activarea drojdiei.

În acest timp cântărim ingredientele uscate, le  amestecăm și le dăm deoparte.

După ce drojdia a dospit, o adăugăm peste amestecul de făină alături de gălbenușuri.

Frământăm atât cât să se omogenizeze aluatul, adăugăm și untul și frământăm bine aluatul și îl acoperim cu o folie de prospețime. Lăsăm la loc calduț pentru a doua dospire, până își dublează volumul. Nu vă speriați, aluatul trebuie să fie lipicios, el se se va lega după dospire și după ce cocosul va absoarbe din lichid, dar tot lipicios va fi, nu intrați în panică, așa se lucrează 🙂

După ce aluatul a dospit îl intindem pe un plan de lucru presărat cu făină, la 1 cm grosime, decupăm cu ajutorul unei forme de marimea dorită iar interiorul deasemeni (eu am tăiat cu un inel de 9 cm iar interiorul cu unul de 2 cm)

Întindem gogoșile pe tăvi tapetate cu hârtie de copt, pe care le acoperim din nou cu folie de prospețime și le lăsăm să dospească pentru ultima dată pentru 20-25 de minute la temperatura camerei.

Coacem aproximativ 25 de minute. Le scoatem fierbinți din tăvi și le “scăldăm în Nutella după care le trecem prin amestecul de zahăr pudră cu cocos.

În caz că doriți să aveți niște gogoși biluțe împărțiți aluatul în bucăți egale de 25 g/ bucată. Dați-le forme de biluțe și așezați-le pe tăvi tapetate cu făină sau hârtie de copt, acoperite cu folie de prospețime pentru 15-20 de minute.

Le prăjim în ulei ca pe gogoșile normale, până se rumenesc, nu foarte încins dar nici calduț, temperatura uleiului ar trebui sa fie undeva în jur de 180 de grade.

Le scoatem pe șervet de Bucătărie să absoarbă uleiul după care calde le dăm prin amestecul de cocos cu zahăr pudră.

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu dui subțire pentru umplut, facem o gaură și inserăm Nutella. Nu este complicat, deloc!

Cam asta a fost cu gogoșile cu cocos și Nutella, sper să vă lase gura apă, să nu stați pe gânduri și să vă apucați de treabă, spor!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password