Aceste baghete cu usturoi sunt sunt curcubeu pe cerul gurii. Vă mai amintiți zilele acelea de iarnă când părinții noștri ne făceau pâine frecată cu usturoi și cu unt… na cam așa sunt și aceste baghete.
Moi, pufoase și cu coajă subțire dar asta înainte de a le prepara cu unt și usturoi din abundență. Aluatul clasic de pâine transformat într-un deliciu căruia nu cred să îi reziste cineva.
Sunt foarte ușor de preparat și nu necesită o îndemnare de patiser ca să iasă perfecte. Cred ca gustul final contează și acest lucru e cel mai important.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și pentru modul de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Ingrediente pentru untul cu usturoi:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.
Topim untul și îl lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Cernem făina într-un castron, facem o gaură în ea și punem drojdia cu zahărul și apă călduță. Amestecăm puțin și lăsăm 10 minute să se activeze drojdia.
Adăugăm untul, sarea și frământăm un aluat ca de pâine, frământați bine să se activeze glutenul. Este foarte important acest pas.
Punem aluatul într-un castron uns cu ulei și îl lăsăm să își dubleze volumul.
Împărțim aluatul în 5 părți egale și dăm forma bilelor. Le acoperim cu o folie de prospețime și le lăsăm 10 minute să se odihnească.
Întindem fiecare bilă sub forma unui dreptunghi cu lungimea de 15 cm și rulăm până ajungem la 25 de cm.
Le acoperim cu o folie și le lăsăm să dospească vreo 25-30 de minute în funcție de cât de cald este în bucătărie.
Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius și băgăm o oală cu apă fierbinte în el, care va sta până la finalul coacerii baghetelor.
Cu ajutorul unei lame facem ușoare incizii la suprafața baghetelor și le dăm la cuptor pentru 20 de minute.
Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească pe un grătar. Odată cu baghetele scoatem și oala cu apă și lăsăm cuptorul la aceeași temperatură.
Mod de preparare pentru untul cu usturoi și verdețuri:
Tocăm usturoiul și pătrunjelul mărunt:
Punem untul cu usturoiul, pătrunjelul, sarea, piperul într-un castron si le omogenizăm.
Când baghetele s-au răcit le tăiem la un 1,5 grosime până la coajă inferioară, fără a tăia până jos. Desfacem ușor și le ungem cu unt în interior. Le punem pe folii de aluminiu și le învelim.
Le băgăm din nou la cuptor pentru 7 minute.
Desfacem foliile de aluminiu, fără a le îndepărta ungem din nou cu puțin unt și presărăm parmezanul răzuit. Le mai dăm la cuptor pentru încă 2 minute după care sunt gata de servit.
Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.