Cei mai buni biscuiți crăpați cu portocale, făcuți în casă, cremoși și moi de ți se topesc în gură. Eu ii fac mai mereu și mai ales atunci când am chef sa mănânc ceva dulce, iar se data aceasta chiar am făcut și nu m-am jucat, mai ales că am avut și musafiri. Rețeta aceasta este destul de economicoasă, astfel încât cu câțiva lei faci vreo 60 de bucăți potriviți sau 75 mărțișori bine, îndeajuns pentru câteva persoane, mă rog…aproape îndeajuns pentru că eu aș mai fi putut mânca încă câțiva :))
Rețeta este destul de simplă și ușor de făcut, mai ales că nu ai nevoie de prea multe ingrediente și stau câteva zile bune dacă mai apucă. 😍😍😍
Cremoși la interior și crocanți la exterior, au devenit desertul numărul unu, în topul preferințelor de desert de sărbători.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cernem într-un castron făina împreună cu praful de copt.
Dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici portocalele.
Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.
Într-un castron încăpător punem ouăle împreună cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie și sucul de portocale. Batem cu ajutorul unui tel sau al unui robot de bucătărie pană se topește zahărul.
Adăugăm untul și coaja de portocale si mixăm până obținem o compoziție vâscoasă.
Adăugăm făina și omogenizăm cu ajutorul unei spatule de silicon. Vom obține o compoziție relativ lipicioasă. Nu mai adăugați făină, iar dacă este prea tare mai puteți adăuga 1-2 lingurițe suc de portocale.
Dăm aluatul la rece pentru o jumătate de oră.
Împărțim aluatul în 60 de bucăți egale, le dăm forma bilelor și le trecem prin zahărul pudră.
Le aranjăm pe tăvile tapetate cu hârtie de copt la o distanță de minim 2 cm între ele. Coacem 10 -11 minute.