Cei mai buni biscuiți crăpați cu umplutură de cocos, făcuți în casă, ciocolatoși și moi de ți se topesc în gură.
Eu îi fac mai mereu atunci când am chef să mănânc ceva dulce pentru că se fac foarte repede și sunt foarte delicioși. Rețeta aceasta este destul de economicoasă, astfel încât cu câțiva lei faci vreo 26-28 de bucăți, îndeajuns pentru două persoane, mă rog…aproape îndeajuns pentru că eu aș mai fi putut mânca încă câțiva :))
Foarte ușor și simplu de făcut în comparație cu rezultatul final. Gustoși, crocanți la interior și ciocolatoși la interior cu umplutura delicioasă și lipicioasă de cocos, mai ales atunci când sunt calzi și merg de minune atât la cafea, la desert sau de ce nu împachetați frumos și duși cadou cuiva drag, vă va mulțumi cu vârf și îndesat.
Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor, dar și pentru modul de preparare explicat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Combinăm făina, praful de copt și cacaua, le cernem și amestecați până se omogenizează.
Într-un bol mediu, bateți ouale cu zahărul/zaharul brun, extractul de vanilie și sarea, iar după ce și-a dublat volumul adăugați și uleiul.
Adăugați amestecul de făina in compoziția de oua și omogenizați bine, va ieși ușor moale, dar nu mai puneți făină, așa trebuie să fie, se va întări la rece.
Acoperiți aluatul și răciți-l timp de cel puțin 4 ore sau la congelator pentru 25-39 de minute sau cât este suficient pentru a putea manevra ușor aluatul. Eu l-am lăsat peste noapte și au ieșit prefecți.
Pentru compoziția de cocos, puneți cocosul, laptele condensat și gălbenușurile într-un vas și omogenizați. Dacă nu aveți cocos indulcit, folosiți doar 170 g de cocos răzuit (fulgi) și 200 g de lapte condensat indulcit pentru prăjituri plus cele 2 gălbenușuri.
Turnați compoziția intr-o folie de prospețime, rulați și dați forma unui baton. Dați la rece pentru 4 ore sau la congelator pentru 25-30 de minute sau cât este suficient pentru a putea manevra.
Preîncălziti cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tapetați 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Scoatem compozițiile de la frigider și îl împărțim in 26-28 de bucăți egale. Formăm bile de marimea unei nuci, aplatizăm compoziția de cacao sau facem o gară în mijloc cu ajutorul unei linguri de lemn.
Punem cât o biluță de cocos în interiorul celei de cacao, strângem ușor aluatul astfel încât să acoperim bine compoziția de cocos, dăm din nou forma bilei și să nu iasă afară la copt.
Tăvălim bine prin prin zahărul pudră și apoi le punem câte 12 pe fiecare tavă cu hârtie de copt la distanță una de cealaltă de minimum 5 cm. Trebuie lucrați foarte repede să nu se înmoaie, dacă tot ați neglijat acest fapt puneți-i în congelator pentru câteva minute.
Coacem 10-11 minute, după care le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească în tava în care s-au copt.
Gata de servit, spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.