Biscuiți crăpați cu umplutură de cocos

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos
  • -26-28 bucServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 1:05 hGata in
Print Recipe

Biscuiți crăpați cu umplutură de cocos

Cei mai buni biscuiți crăpați cu umplutură de cocos, făcuți în casă, ciocolatoși și moi de ți se topesc în gură.

Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Eu îi fac mai mereu atunci când am chef să mănânc ceva dulce pentru că se fac foarte repede și sunt foarte delicioși. Rețeta aceasta este destul de economicoasă, astfel încât cu câțiva lei faci vreo 26-28 de bucăți, îndeajuns pentru două persoane, mă rog…aproape îndeajuns pentru că eu aș mai fi putut mânca încă câțiva :))

Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Foarte ușor și simplu de făcut în comparație cu rezultatul final. Gustoși, crocanți la interior și ciocolatoși la interior cu umplutura delicioasă și lipicioasă de cocos, mai ales atunci când sunt calzi și merg de minune atât la cafea, la desert sau de ce nu împachetați frumos și duși cadou cuiva drag, vă va mulțumi cu vârf și îndesat.
Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor, dar și pentru modul de preparare explicat pas cu pas.

Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Cum facem Biscuiți crăpați cu umplutură de cocos?

Ingrediente:

  • 500 g zahăr/zahăr brun
  • 4 ouă mari
  • 1 jumătate lingurița de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 120 ml ulei floarea soarelui
  • 130 g cacao de bună calitate
  • 300 g făină albă tip 000
  • 16 g praf de copt
  • 200 g cocos îndulcit
  • 170 g lapte condensat îndulcit pentru prăjituri
  • 2 gălbenușuri
  • 150-200 g de zahăr pudră

Mod de preparare:

Combinăm făina, praful de copt și cacaua, le cernem și amestecați până se omogenizează.

Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Într-un bol mediu, bateți ouale cu zahărul/zaharul brun, extractul de vanilie și sarea, iar după ce și-a dublat volumul adăugați și uleiul.

Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Adăugați amestecul de făina in compoziția de oua și omogenizați bine, va ieși ușor moale, dar nu mai puneți făină, așa trebuie să fie, se va întări la rece. 

Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Acoperiți aluatul și răciți-l timp de cel puțin 4 ore sau la congelator pentru 25-39 de minute sau cât este suficient pentru a putea manevra ușor aluatul. Eu l-am lăsat peste noapte și au ieșit prefecți.

Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Pentru compoziția de cocos, puneți cocosul, laptele condensat și gălbenușurile într-un vas și omogenizați. Dacă nu aveți cocos indulcit, folosiți doar 170 g de cocos răzuit (fulgi) și 200 g de lapte condensat indulcit pentru prăjituri plus cele 2 gălbenușuri. 

Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Turnați compoziția intr-o folie de prospețime, rulați și dați forma unui baton. Dați la rece pentru 4 ore sau la congelator pentru 25-30 de minute sau cât este suficient pentru a putea manevra.

Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Preîncălziti cuptorul la 175 de grade Celsius.

Tapetați 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Scoatem compozițiile de la frigider și îl împărțim in 26-28 de bucăți egale. Formăm bile de marimea unei nuci, aplatizăm compoziția de cacao sau facem o gară în mijloc cu ajutorul unei linguri de lemn.

Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Punem cât o biluță de cocos în interiorul celei de cacao, strângem ușor aluatul astfel încât să acoperim bine compoziția de cocos, dăm din nou forma bilei și să nu iasă afară la copt.

Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Tăvălim bine prin prin zahărul pudră și apoi le punem câte 12 pe fiecare tavă cu hârtie de copt la distanță una de cealaltă de minimum 5 cm. Trebuie lucrați foarte repede să nu se înmoaie, dacă tot ați neglijat acest fapt puneți-i în congelator pentru câteva minute.

Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Coacem 10-11 minute, după care le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească în tava în care s-au copt.

Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Gata de servit, spor la treabă și poftă bună!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password