Biscuiți fragezi, rulați cu vanilie și cacao – Rețetă simplă și rapidă

( 4.5 out of 5 )
Loading...
 • -30 bucServings+
 • 10 mTimp de preparare
 • 15 mTimp de gatire
 • 25 mGata in
Print Recipe

Biscuiți fragezi, rulați cu vanilie și cacao – Rețetă simplă și rapidă

Dacă faci acești biscuiți fragezi și rulați cu vanilie și cacao, vei vedea ce înseamnă o rețetă simplă și rapidă, dar și foarte gustoasă.
Nu e nimic greu de făcut atunci când ai o rețetă bună și rapidă! Așa a fost și astăzi când prietenii mei mi-au bătut la ușă, și cum în frigider dar și în cămară cam bate vântul, rețeta aceasta de biscuiți pot spune că m-a scos din încurcătură si nu mi-a fost deloc greu să încropesc ceva dulce și rapid din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, pe care cu siguranță le vei găsi în aproape orice casă, atât timp cât ei s-au făcut comozi.

Unt, ouă, făină și cacao, atât de simplu, însă au ieșit niște biscuiți extraordinari de buni, aromați și fragezi de s-au topit imediat ce i-am scos din cuptor, iar pentru această rețetă a trebuit să refac încă o porție să am ce fotografia, ca de altfel cine m-ar fi crezut?!

Acum când scriu aceste rânduri sunt la cafeaua de dimineață și pot spune că merg de minune cu cafeaua, dar cu siguranță voi lua câțiva cu mine, pentru că azi sunt toată ziua cu treabă prin oraș.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac Biscuiți fragezi, rulați cu vanilie și cacao – Rețetă simplă și rapidă

Ingrediente:

 • 225 g unt la temperatura camerei
 • 150 g zahăr tos
 • 1 lingură esență de vanilie
 • 1 ou mare
 • 300 g făină albă
 • 20 g cacao de bună calitate, eu folosesc doar deZaan
 • 1 lingură de smântână pentru gătit cu 32% grăsime
 • 1/4 linguriță sare

Mod de preparare:

Punem untul cu zahărul într-un castron și le batem până se spumează.

Adăugăm oul, sarea și batem în continuare până obținem consistența unei creme.

Punem peste compoziția de unt făina și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon.

Împărțim compoziția în două părți egale, iar peste una din ele adăugăm cacaua și 1 lingură de smântână. Încorporăm cacaua bine amestecând cu aceeași spatulă de Silicon.

Întindem între două foi de hârtie de copt ambele aluaturi, atât cel simplu cât și cel de cacao cu dimensiunile de 25/35 cm.

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Așezăm aluaturile întinse unul peste celălalt și rulăm partea cu 35 de cm, astfel încât să obținem un baton gros de 5 cm diametru. Punem rulada obținută la rece pentru minim o oră sau 25-30 de minute la congelator.

Scoatem rulada din frigider și o tăiem la 7-8 milimetrii grosime. Eu am tăiat rulada în doua și o parte am rulat-o cu albul în interior iar cealaltă cu cacaua în exterior. 

Punem feliile obținute pe tăvi tapetate cu hârtie de copt

Introducem la cuptor pentru 10-12 minute, însă dacă le băgați pe amândouă, poate dura 15-16 minute. Neaparat de schimbat tăvile între ele. Le lăsăm să se răcească în tăvile în care s-au copt, fiind gata de servit imediat ce s-au răcit, asta în caz că mai aveți răbdare.

Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password