Biscuiți rapizi cu ovăz, ciocolată și vișine

( 4.8 out of 5 )
Loading...
  • 20 bucYield
  • 10 mPrep Time
  • 15 mCook Time
  • 25 mReady In
Print Recipe

Biscuiți rapizi cu ovăz, ciocolată și vișine

Cu siguranță sunt mult mai buni și mai sănătoși acești Biscuiți cu ovăz ciocolată și vișine fată de orice altceva ce găsiți prin magazine. 
În ultima perioadă mai toți suntem pe fugă, mereu ocupați rămânandu-ne foarte puțin timp pentru noi. Din păcate jobul, traficul, evenimentele neplanificate ne mănâncă cea mai bună parte a timpului, motiv pentru care trebuie să ne adaptăm și activitățile casnice, să reducem timpii de gătit, curățenie, etc.
Așadar au apărut și o mulțime de rețete rapide, din numai 2-3 ingrediente, gata în maximum jumătate de oră.
Acești biscuiți rapizi cu ovăz, ciocolată și vișine și-au făcut loc în viața mea tocmai din considerentele enumerate mai sus. De fapt baza e aceeași, adică bananele și fulgii de ovăz, restul ingredientelor schimbându-se odată cu poftele mele. Îi putem face cu merisoare, stafide, nuci, migdale, cu ce ai la îndemână sau cu ce îți poftește inima. Pe lângă faptul că se fac rapid, sunt și sănătoși, pentru că nu conțin zaharuri adăugate.
Hai să vedem despre ce este vorba!

Alte rețete de Cookies:

Cookies cu merisoare ciocolata și stafide 

Biscuiți cu cacao, făcuți in casa (chocolate crinkles) 

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Biscuiți cu ovăz ciocolată și vișine?

Ingrediente:

  • 2 banane mari bine coapte
  • 200 g fulgi de ovăz
  • 150 g fulgi de ciocolată
  • 70 g vișine din dulceață fără lichid
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Cu ajutorul unui tel vom zdrobi bananele până obținem un piure.

Adăugăm fulgii de ovăz

și fulgii de ciocolată

Vișinele,

Iar la final, sarea și scorțișoara.

Împărțim compoziția în 20 de porții, facem biluțe pe carenele punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aici este cea mai grea parte pentru că nu prea se lipesc, dar nu este nici o problemă, se pot aranja în tavă după aplatizare.

Cu dosul unei linguri le aplatizăm ușor și le dăm formă rotundă. Însă nu este nici un fel de problemă, dacă nu ies prefecți, sunt de casă și asta este cel mai important, că vedem ce punem în compoziția lor.

Și le coacem 13-15 minute la 170 de grade.

Simplu, gustos și sănătos! Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide