Cei mai buni biscuiți cu cacao, făcuți in casa (chocolate crinkles)

( 4.8 out of 5 )
Loading...
  • -20 bucServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Cei mai buni biscuiți cu cacao, făcuți in casa (chocolate crinkles)

Cei mai buni biscuiți cu cacao, făcuți in casa, ciocolatoși și moi de ți se topesc in gura. Eu ii fac mai mereu și mai ales atunci când am chef sa mănânc ceva dulce. Reteta aceasta este destul de economicoasă, astfel încât cu câțiva lei faci vreo 20 de bucăți, îndeajuns pentru doua persoane, mă rog…aproape îndeajuns pentru că eu aș mai fi putut mânca încă câțiva :))

Reteta este destul de simplă și ușor de făcut, în comparație cu rezultatul final. Gustoși, crocanți la interior și ciocolatoși la interior.


Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredinetelor, dar și pentru modul de preparare.

Cum facem Cei mai buni biscuiți cu cacao, făcuți in casa (chocolate crinkles)

Ingrediente: 

  • 500 g zahăr/zahar brun
  • 4 ouă întregi
  • 1 jumătate lingurița de sare
  • 1 lingurița extract de vanilie
  • 120 ml ulei floarea soarelui
  • 130 g cacao de bună calitate
  • 300 g faina albă tip 000
  • 16 g praf de copt
  • 150-200 g de zahăr pudră

Mod de preparare: 

Într-un bol mediu, bateți ouăle cu zahărul/zaharul brun, extractul de vanilie și sarea, iar după ce și-a dublat volumul adăugați și uleiul.


Biscuiți crăpați cu umplutură cu cocos

Combinați făina, praful de copt și cacaua și amestecați pana se omogenizează.

Adăugați amestecul de făina in compoziția de oua și omogenizați bine. Acoperiți aluatul și răciți-l timp de cel puțin 4 ore. Eu l-am lăsat peste noapte și au ieșit prefecți.

Preîncălziti cuptorul la 175 de grade Celsius. Scoateți aluatul de la frigider, formați bile de marimea unei nuci și dați-le prin zahăr pudra și apoi puneți-le pe o tava cu hârtie de copt la distanță una de cealaltă de minimum 5 cm. Trebuie lucrați foarte repede sa nu se înmoaie, dacă tot ați neglijat acest fapt puneți-i in congelator pentru câteva minute.

Dați la cuptor pentru 10-12 minute, nu mai mult pentru ca ele trebuie sa fie umede la mijloc. Se lasă la răcit pe tava in care s-au copt, iar apoi pot fi transferate pe un platou de servire sau chiar in boluri.


Spor la treaba și pofta buna!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password