Bomboane de ciocolată cu unt de arahide umplute cu curmale învelite în granola

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • -30 buc Servings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 5 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Bomboane de ciocolată cu unt de arahide umplute cu curmale învelite în granola 

Aceste Bomboane de ciocolată cu unt de arahide umplute cu curmale învelite în granola sunt perfecte pentru zilele de post dar mai ales pentru vegetarieni și nu numai, cu un conținut de zahăr foarte mic sunt gustările ideale și pentru cei mici.

Întotdeauna când doriți și aveți poftă de dulce, e suficient să vă puneți imaginația la încercare. Astăzi am pregătit din compoziția de ciocolată de casă cu mici adaosuri un altfel de dulce, bomboane de ciocolată umplute cu curmale învelite în granola. 

Gust de ciocolată fină, interior de fructe uscate ușor acide și crocant de granola crocantă la exterior. 

Nimic mai simplu și mai gustos, dar și rapid. 

Alte rețete de ciocolată:

Ciocolată rapidă cu nuci coapte si scorțișoară 

Ciocolată albă de casă cu merisoare si fistic 

Ciocolată de casă cu merisoare si glazura de migdale coapte 

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingrediente bomboane de ciocolată umplute cu curmale, învelite în granola:

  • 180 g lapte praf
  • 40 g cacao de cea mai buna calitate
  • 80 ml apă
  • 180 g unt de arahide
  • 50 g unt cu 80% grăsime
  • 160 g zahăr
  • Un praf de sare
  • 100 g curmale fără sâmburi
  • 150 g granola

Mod de preparare bomboane de ciocolată, umplute cu curmale, învelite în granola:

Amestecăm laptele praf cu cacaua și o dăm deoparte.

Punem apa la fiert cu zahărul și sarea la fiert pentru 4-5 minute.

Adăugăm untul și untul de arahide si amestecăm până se topește untul. 

și turnăm peste amestecul de lapte praf. Cu ajutorul unei spatule omogenizăm compoziția.

Porționăm în 30 de bucăți egale și umplem cu curmale și rotunjim. Compoziția trebuie să fie încă călduță, așadar trebuie să ne mișcăm repede. 

Dăm prin granola și suntem gata. Lăsăm minim 2 ore deoparte după care putem servi. 

Simplu, rapid și gustos! Dar nu vă mai rețin și vă las să vă apucați de treabă! 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password