Cu siguranță aceste Brânzoaice în foietaj de casă – Poale în brâu simple și rapide cu umplutură generoasă de brânză dulce cu stafide vor fi pe placul tuturor mai ales ale celor care iubesc produsele tradiționale!
Cui nu-i plac brânzoaicele?! Nu cred să existe cineva care să poată spune asta! Astăzi vă prezint o rețetă super ușoară de brânzoaice făcute în aluat foietaj.
Ca și timp de preparare pot spune că sunt cele mai rapide și mai ușoare de atât nu am făcut vreodată! Printre treburile casnice m-am apucat de aluat pe care l-am lăsat să dospească după care am fost să mai sap în grădină, apoi am revenit pentru împărțirea aluatului, moment în care am împărțit untul, apoi iar în grădină și tot așa nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul și am terminat și brânzoaicele.
Sunt moi, fragede și cu gust vanilat și aromat. Ingredinetele sunt pentru 24 de bucăți, așa că puteți umple si cu gem, ciocolată sau chiar cremă de vanilie.
Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor și modul de preparare.
ingrediente aluat:
Ingrediente pentru umplut brânzoaicele:
Ingrediente pentru uns:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius in momentul in care începem să umplem brânzoaicele.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Împărțim untul în 3 părți egale.
Mod de preparare pentru umplutură:
Punem toate ingredientele într-un castron, le amestecăm cu o lingură și dăm deoparte. Nu mixați, doar cu lingura.
Mod de preparare pentru aluat:
Cernem făina într-un castron mare. Facem o gaură, adăugăm laptele călduț , zahărul vanilat, zahărul și drojdia. Amestecăm de câteva ori până obținem o compoziție cleioasă. Dăm deoparte și lăsăm să se activeze drojdia.
Adăugăm oul și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până aceasta devine ineficientă.
Încorporăm uleiul și frământăm până obținem un aluat elastic și omogen.
Împărțim aluatul în 4 părți egale.
Ungem un front de lucru cu ulei, punem bilele și acoperim cu o folie, le lăsăm 5 minute la odihnit.
Întindem aluatul la o dimensiune de 30/30 cm. Ungem cu câte o parte de unt și facem la fel până terminăm untul și aluatul. În fotografie sunt 2 bile plus 2 bucăți de aluat gata suprapuse și unse cu unt.
Pe un plan presărat cu faină întindem aluatul cu o dimensiune de 40/50 cm
Împăturim aducând marginea de sus o treime spre cea de jos. Aduce marginea de jos peste cea de sus.
Venim cu partea din dreapta o treime spre interior.
Și partea din stanga peste cea din dreapta. Lăsăm la odihnit 5 minute.
Întindem din nouă aluatul la o dimensiune de 40/50 cm și împărțim în 24 de părți, eu l-am tăiat de data asta la ochi, dar puteți măsura ca să aveți niște pătrate egale. Distribuim umplutura și aducem colțurile spre interior presând ușor.
Punem pe tavă cu hârtie de copt și le lăsăm la dospit acoperite cu o folie de prospețime pentru 20-25 de minute. Ungem cu gălbenușul de ou amestecat cu lapte.
Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 22 de minute sau până se rumenesc frumos.
Scoatem brânzoaicele din cuptor, opțional presărăm zahăr pudră. Simplu, rapid, gustos și perfect pentru micul dejun!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.