Brookies – Biscuiți ciocolatoși cu interior umed și exterior crocant

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Brookies – Biscuiți ciocolatoși cu interior umed și exterior crocant

Brookies – biscuiți ciocolatoși fu interior umed și crustă crocantă în exterior. De ce brookies?! Pentru că i-am făcut din compoziția de brownie și se pare că au ieșit cu mult peste așteptările mele.

Sunt atât de ușor de pregătit, totul se prepară într-un singur castron cu excepția untului care se topește cu ciocolata pe aburi într-un alt vas și nu nu este nevoie de termometru, nici de inginerie, doar de poftă de ciocolată.

Sunt atat de buni și de aromați cu gust intens de ciocolată iar sarea nu face decât să vină să completeze tabloul perfect al unui desert simplu dar spectaculos de bun.

Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas pentru o reușită garantată.

Cum facem Brookies – Biscuiți ciocolatoși cu interior umed și exterior crocant

Ingrediente:

150 g ciocolată neagră cu 52% conținut de cacao

80 g unt cu minim 80% conținut de grăsime

60 g faină albă tip 000

15 g cacao de bună calitate

1/2 linguriță praf de copt

1 mare ou întreg

1 linguriță de extract de vanilie

Un praf de sare

120 g zahăr tos

Fulgi de sare pentru deasupra după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Topim pe abur ciocolata cu untul și le dăm deoparte să ajungă la temperatura camerei.

Într-un castron batem oul cu praful de sare, extractul de vanilie și zahărul până se topește complet.

Adăugăm compoziția de ciocolată peste cea de ou și omogenizăm.

Încorporăm prin cernere făina cu cacaua și praful de copt.

Cu ajutorul unui clește de înghețată sau chiar cu o lingură împărțim compoziția în 12 părți egale și le distribuim pe cele 2 tăvi. Eu am pus doar pe una dar s-au lipit, așa că nu faceți ca mine 🙂

Dăm la cuptor pentru 9 minute. Ele încă trebuie să fie moi când îi scoateți din cuptor, presărați fulgii de sare cât încă sunt fierbinți. Se vor întări după răcire.

Dacă doriți cu ajutorul unui inel le puteți modela astfel încât să fie perfect rotunde, dar trebuie să faceți asta imediat după ce le scoateți din cuptor prin mișcări de rotire cu inelul deasupra fiecărui brookies 🙂

Le lăsăm să se răcească în tava în care s-au copt după care pot fi devorate 🙂

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password