Abonează-te la canalul de Youtube

Carrot cake – Chec cu morcovi, nuci, stafide și cremă de brânză

( 5 din 5 )
Se încarcă...
  • 18 pPorții
  • 20 mPreparare
  • 60 mGătire
  • 1:20 hGata în
Printează rețeta

Carrot cake – Chec cu morcovi, nuci, stafide și cremă de brânză

Parcă provocările îmi plac mai mult decât lucrurile sigure și precise! Așa a fost și astăzi când unul din colegii mei spunea că a mâncat cel mai bun carrot cake din viața lui și că nu crede vreodată că are să îi reușească să-l imite pe cel care i-l cumpără nevastă-sa de la nu știu ce cofetărie.

Am început să îl întreb, care e consistența, gustul, textura, aroma și toate cele necesare, pentru a-mi da seama ce poate fi atât de bun la un chec cu morcovi. Am băgat la cap toate cele spuse de el și m-am apucat de treabă ținând cont cu precizie de cele indicate.

A face un carrot cake mi se pare atât de simplu încât nici nu ai nevoie de cântărirea ingredientelor și am pornit de fapt de la baza lui, rețeta simplă pe care o fac de atâția ani și niciodată nu am dat greș cu el! Ei nha, că acum doar nu o fi al meu perfect sau nu se pot schimba ori adauga alte ingrediente. Ce am pus în plus au fost nucile, stafidele și scorțișoara măcinată.

Ce a ieșit?! Ceva bun, mult mai bun decât făceam eu până atunci. Așadar rămâneți alaturi pentru lista ingredientelor și modul de preparare pentru cel mai bun chec cu morcovi pe care l-am făcut vreodată!

Ingrediente pentru blat:

  • 500 g făină albă
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriță de sare rasă
  • 1 lingurița cu vârf de scorțișoară măcinată
  • 300 ml ulei
  • 400 g zahăr tos
  • 4 ouă întregi
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 300 g morcovi răzuiți
  • 100 g nuci tocate grosier
  • 60 g stafide mărunte

Ingrediente pentru crema de brânză:

  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 400 g cremă de brânză Philadelphia

Mod de preparare pentru chec:

Preincalzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

Amestecăm într-un castron făina, praful de copt, scorțișoara, nucile, stafidele simple dăm deoparte.

Punem ouăle împreună cu zahărul, extractul de vanilie și sare într-un bol și le batem cu ajutorul unui mixer de bucătărie, până se topește zahărul.

Adăugăm în fir subțire uleiul în compoziția de ouă, în timp ce încă batem la viteză medie.

Punem compoziția de făină și morcovii răzuiți peste compoziția de ouă și amestecăm ușor până se încorporează toate ingredientele uscate în cele umede.

Turnăm în tavă și coacem 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem afară tava din cuptor și o mai lăsăm încă 10 minute în tavă, după care o punem pe un grătar să se răcească complet.

Mod de preparare pentru crema de brânză:

Punem untul cu zahărul pudră, extractul de vanilie și batem până deschide la culoare și se spumează bine.

B2C91E98-8BD8-47FD-97EC-2550353C1DEC.jpeg

Adăugăm treptat crema de brânză și o încorporăm în unt. Batem în continuare la viteză medie, atât cât să se omogenizeze. Nu batem foarte mult, că riscăm să se taie.

E4625250-DBCC-43C6-913E-CA2421D512A2.jpeg

Asamblare:

După ce prajitura e răcită complet, putem tăia blatul în două și ungem cu jumătate din cremă, venim cu al doilea blat și restul de cremă sau puteți face mai simplu, cum am făcut de data aceasta și eu, am pus toată crema deasupra prăjiturii și am dat-o la rece până a doua zi.

Tăiem felii și servim cu toată încrederea! Simplu, rapid și cu un gust excelent care se va potrivi cu vremea de afară! Spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tavă 28/35 cm.

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});