Cartofi copți cu ceapă și bacon – Bratkartoffeln

( 0 out of 5 )
Loading...
Cartofi copți cu ceapă și bacon - Bratkartoffeln
  • -4-6 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Cartofi copți cu ceapă și bacon – bratkartoffeln

Cartofi copți cu ceapă și bacon – Bratkartoffeln, sau cartofii prăjiți în stil german, sunt una dintre cele mai simple și mai savuroase mâncăruri tradiționale ale Germaniei. Preparatul combină cartofi rumeniți lent până devin crocanți la exterior și moi la interior, ceapă caramelizată natural și bacon prăjit până la perfecțiune. Împreună, ingredientele creează o explozie de gusturi rustice, sățioase și profund reconfortante.

Cartofi copți cu ceapă și bacon - Bratkartoffeln

Este genul de rețetă care te cucerește prin simplitate și aromă. Cartofii se rumenesc în tigaie până capătă acea crustă aurie specifică, iar grăsimea baconului se infiltrează ușor în tot preparatul, oferind un gust intens și plin. Ceapa adaugă dulceața ei delicată, echilibrând perfect notele sărate.

Cartofi copți cu ceapă și bacon - Bratkartoffeln

Bratkartoffeln se potrivesc de minune ca garnitură lângă carne, dar sunt atât de gustoși încât pot fi savurați și ca fel principal, alături de o salată proaspătă sau un ou ochi. Sunt ideali pentru un prânz rapid, o cină sățioasă sau chiar o masă de weekend în familie.

Cartofi copți cu ceapă și bacon - Bratkartoffeln

O rețetă simplă, autentică și incredibil de gustoasă, cartofii cu ceapă și bacon în stil german sunt dovada clară că mâncărurile tradiționale rămân mereu în topul preferințelor. Dacă nu i-ai încercat încă, acum e momentul!

Cartofi copți cu ceapă și bacon - Bratkartoffeln

Cum preparăm Cartofi copți cu ceapă și bacon – Bratkartoffeln

Ingrediente:

  • 1,5 kg de cartofi pentru copt de preferat
  • 500 g de bacon crud feliat
  • 2 cepe mari roșii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert cu apă și sare pentru aproximativ 45 de minute sau depinde de cât de mari sunt. Verificați să fie fierți, dar nu îi fierbeți mai mult decât este necesar.

Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

Între timp tăiem felii baconul și îl prăjim bine până lasă grăsimea și de mâine ușor rumen. Nu trebuie să fie crocant ca va mai sta la cuptor.

Cartofi copți cu ceapă și bacon - Bratkartoffeln

Curățăm și ceapa roșie, o tăiem felii mai groși te și o călim în grăsimea rămasă de la bacon și uleiul de floarea soarelui.

Cartofi copți cu ceapă și bacon - Bratkartoffeln

Curățăm cartofii, îi tăiem felii mai grăsuțe, îi adăugăm peste ceapă și continuam să călim încă vreo 7-8 minute amestecând ușor să nu îi rupem.

Cartofi copți cu ceapă și bacon - Bratkartoffeln

Adăugăm baconul, pătrunjelul, sare și piper și amestecăm ușor apoi îi băgăm la cuptor la 180 de grade până se rumenesc frumos.

Cartofi copți cu ceapă și bacon - Bratkartoffeln

Sunt gata de servit, alături de o bucată de carne, ca atare sau cu o salată proaspătă sau de murături.

Cartofi copți cu ceapă și bacon - Bratkartoffeln

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Cartofi copți cu ceapă și bacon - Bratkartoffeln

Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password