Incercăm și alte rețete de cartofi delicioși și aromați, iar azi facem Cartofi copți cu lămâie și usturoi 😍
Cartoful, poate cea mai consumată legumă a romanilor, probabil și pentru că este atât de versatil încât pregătim din el de la tocănițe, ciorbe, creme, prăjiți, copti, chifteluțe și câte și mai câte feluri. Se gătește relativ destul de simplu iar dacă ai pus niște condimente potrivite și l-ai gătit corect, imposibil să nu îți iasă o mâncare delicioasă și de ce nu aspectuoasă în același timp.
Acești cartofi i-am mâncat pentru prima data în Portugalia, dacă îmi aduc bine aminte, dacă nu cu siguranță în Spania, sunt aromați și ușor acrișori, numai bine cât să le taie din grăsimi.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, iar rezultatul va fi pe placul tuturor musafirilor.
Pentru alte diferite rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Spălăm bine cartofii dacă sunt mici, iar dacă sunt mari îi tăiem bucăți potrivite dorințele noastre și apoi îi spălăm. Punem peste ei absolut toate ingredinetele mai puțin zeama de lămâie și îi amestecăm bine.
Punem cartofii în tavă și îi dăm cuptor pentru 40-45 de minute, întorcându-i măcar o dată în tor acest timp.
Verificăm dacă sunt gătiți în proporție de 100% și doar atunci adăugăm zeama de lămâie. Introducem din nou tava la cuptor pentru 5-7 minute.
Simplii, rapizi și gustoși! Spor la treabă și poftă bună!
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram
Sau pe pagina de Facebook