Abonează-te la canalul de Youtube

Cartofi Dauphinoise

( 3.7 din 5 )
Se încarcă...
  • 6 pPorții
  • 30 mPreparare
  • 1:30 hGătire
  • 2:0 hGata în
Printează rețeta

Cartofi Dauphinoise

 

Întotdeauna am fost fascinat de rețetele simple, așa cum sunt și de această rețetă cu cartofi, simplă și elegantă în același timp. De faptul că din cea mai comună legumă poți face niște preparate de să te lingi pe degete. Cartofii Dauphinoise sunt practic niște felii de cartofi tăiate subțire și coapte lent în cuptor cu un adaos de lapte, smântână și un pic de parmezan. Conform Wikipedia provin din regiunea Dauphine din sud-estul Franței.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și modul simplu de preparare. 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Ingredinete:

  • 2 kg de cartofi albine mărime medie
  • 200 ml lapte cu 3,5 % grăsime
  • 50 ml smântână de gătit cu minim 30% grăsime
  • 50 g parmezan răzuit
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Curățăm cartofii de coajă, îi spălăm și îi tăiem felii subțiri, cât de subțire putem, eu i-am tăiat la 2 milimetrii.

În timp ce tăiem cartofii punem la fiert laptele cu smântâna și un praf de sare.

Adăugăm cartofii direct în compoziția de lapte cu smântână și fierbem la foc molcom

până se înmoaie bine și obținem un lichid cremos ca în imagine. Potrivim cu sare și piper.

Punem un strat de cartofi, alternând cu câte puțin parmezan și tot așa până terminăm atât cartofii cât și parmezanul. Musai trebuie să îi nivelați să nu lăsați goluri între ei.

Introducem tava la cuptor pentru o oră și coacem la foc lent (160 grade Celsius) În caz că se rumenesc prea tare îi acoperim cu o folie sau un capac.

Îi putem servi ca atare direct din tavă sau puteți face cum am făcut și eu, mie îmi place să fie ceva mai rumeni și mai crocanți în același timp. I-am lăsat să se răcească, după care i-am porționat și i-am pus din nou în tavă distanțați.

Apoi i-am introdus la cuptor la 200 de grade pentru 15-18 minute până s-au rumenit frumos și in exterior.

Spor la treabă și poftă bună!

Leave A Comment

x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});